2014-12-31 06:00

2015-01-20 23:13

Födelsedagar 31/12

75 år

Lars Ledin

Kristinehamn

75 år fyller Lars Ledin, Södra Ringvägen 20, Kristinehamn. Han föddes i Göteborg som Sveriges förste 40-talist, född 00.02 på nyårsdagen 1940. Som femåring kom han till Väse, där pappan verkade som ridlärare och hovslagare. Efter skolan fick Lasse jobb som lärling på Husqvarna I Karlstad. Det var också då han började ägna sig åt boxning och det blev både landslagsuppdrag och SM-medaljer. Efter lumpen blev det jobb på firman Specialverktyg i Karlstad där han blev kvar i fem år. Han började då jobba för Sida i Etiopien där han byggde dammar under två års tid. Hemma i Sverige flyttade han till Malmö där han hade diverse jobb innan han sökte tjänsten som symaskinsreparatör vid två fabriker i Portugal. Efter det har han också jobbat i dåvarande Östpakistan, nuvarande Bangladesh.

91 år

Elna Simonsson

Hagfors

91 år fyller Elna Simonsson, Lillåsen, Hagfors. Hon är född i Hagfors och har huvudsakligen jobbat med hemmets sysslor.

10 år

Emilia Hollman

Karlstad

10 år fyller Emilia Hollman, Karlstad. Hon går i Internationella engelska skolan. På fritiden tränar hon konståkning för Hammarö KK och spelar tennis i Karlstad TK. Hon tycker även om att vara med sina kompisar, bada, spela pingis, åka slalom och ta hand om sin hund Lipton. När hon blir stor vill hon jobba som lärare och även bli bättre på konståkning.

50 år

Olle Frandsen

Grums

50 år fyller Olle Frandsen, Karlslundsgatan 5, Grums. Han är från Ekshärad och jobbar på Riksbyggen i Karlstad.

10 år

Jennifer Olsson

Karlstad

10 år fyller Jennifer Olsson, Karlstad. Hon går i Hultsbergsskolan. På fritiden spelar hon innebandy i Hultsberg/Björkås, fotboll i Qbik, dansar showdans på Dansstudion, spelar piano, älskar att sjunga och är med kompisar. Jennifer vill bli artist eller skådespelare.

10 år

Fredrik Nyhlén

Arvika

10 år fyller Fredrik Nyhlén, Han går i 4A, Dotteviksskolan. På fritiden spelar han hockey och fotboll. När han blir stor vill han bli hockeyproffs.

75 år

Lars Ledin

Kristinehamn

75 år fyller Lars Ledin, Södra Ringvägen 20, Kristinehamn. Han föddes i Göteborg som Sveriges förste 40-talist, född 00.02 på nyårsdagen 1940. Som femåring kom han till Väse, där pappan verkade som ridlärare och hovslagare. Efter skolan fick Lasse jobb som lärling på Husqvarna I Karlstad. Det var också då han började ägna sig åt boxning och det blev både landslagsuppdrag och SM-medaljer. Efter lumpen blev det jobb på firman Specialverktyg i Karlstad där han blev kvar i fem år. Han började då jobba för Sida i Etiopien där han byggde dammar under två års tid. Hemma i Sverige flyttade han till Malmö där han hade diverse jobb innan han sökte tjänsten som symaskinsreparatör vid två fabriker i Portugal. Efter det har han också jobbat i dåvarande Östpakistan, nuvarande Bangladesh.

91 år

Elna Simonsson

Hagfors

91 år fyller Elna Simonsson, Lillåsen, Hagfors. Hon är född i Hagfors och har huvudsakligen jobbat med hemmets sysslor.

10 år

Emilia Hollman

Karlstad

10 år fyller Emilia Hollman, Karlstad. Hon går i Internationella engelska skolan. På fritiden tränar hon konståkning för Hammarö KK och spelar tennis i Karlstad TK. Hon tycker även om att vara med sina kompisar, bada, spela pingis, åka slalom och ta hand om sin hund Lipton. När hon blir stor vill hon jobba som lärare och även bli bättre på konståkning.

50 år

Olle Frandsen

Grums

50 år fyller Olle Frandsen, Karlslundsgatan 5, Grums. Han är från Ekshärad och jobbar på Riksbyggen i Karlstad.

10 år

Jennifer Olsson

Karlstad

10 år fyller Jennifer Olsson, Karlstad. Hon går i Hultsbergsskolan. På fritiden spelar hon innebandy i Hultsberg/Björkås, fotboll i Qbik, dansar showdans på Dansstudion, spelar piano, älskar att sjunga och är med kompisar. Jennifer vill bli artist eller skådespelare.

10 år

Fredrik Nyhlén

Arvika

10 år fyller Fredrik Nyhlén, Han går i 4A, Dotteviksskolan. På fritiden spelar han hockey och fotboll. När han blir stor vill han bli hockeyproffs.