2014-12-31 06:00

2015-01-20 23:13

Fina framgångar för judoklubben

JUDO: Sista tävlingen avklarad

Tre guld tog Kristinehamns judoklubb hem i årets sista tävling, Svenska judocupen.

Den sista judotävlingen för året avgjordes i Lindesberg, Svenska judocupen. För Kristinehamns judoklubb innebar detta fina framgångar då klubben tog hem tre klasser. Judocupen var också avslutningstävlingen för den svenska rankinglistan.

Enkel seger

Wilma Widén vann klassen FU15 –48 kilo utan några problem när hon vann båda sina matcher. I PU15 +66 kilo tävlade Torgny Vanberg mot tre motståndare. Han fick den på pappret svåraste motståndaren redan i den första matchen. Torgny kastade tidigt och fick poäng. Båda attackerade med hög frekvens men Torgny genomförde matchen stabilt och vann på ännu ett kast i slutet av matchen. Det blev seger även i den andra och tredje matchen, således var guldmedaljen säkrad.

Svenska mästaren

I PU18 –73 kilo ställdes Pontus Ekberg mot motståndare som var två år äldre. Det skulle visa sig vara tufft för Pontus som slutade på en femteplats. Charles Widén tävlade i HU21 –66 kilo, den näst största klassen med totalt elva deltagare. Det blev en guldmedalj för Charles som längs turneringen bland annat slog den regerande svenske mästaren.

Etta och tvåa

I samband med Svenska judocupen delades det ut priser för placering i årets ranking i varje ålderskategori. Kristinehamns judoklubbs båda veteraner Patrik Gardsiö och Anders Ekberg lyckades placera sig på första respektive andraplats i veteranrakningen i sina klasser.

Resultat

Wilma Widén FU15 –48 kilo: 1.

Torgny Vanberg PU15 +66 kilo: 1.

Pontus Ekberg PU18 –73 kilo: 5.

Charles Widén HU21 –66 kilo: 1.

Den sista judotävlingen för året avgjordes i Lindesberg, Svenska judocupen. För Kristinehamns judoklubb innebar detta fina framgångar då klubben tog hem tre klasser. Judocupen var också avslutningstävlingen för den svenska rankinglistan.

Enkel seger

Wilma Widén vann klassen FU15 –48 kilo utan några problem när hon vann båda sina matcher. I PU15 +66 kilo tävlade Torgny Vanberg mot tre motståndare. Han fick den på pappret svåraste motståndaren redan i den första matchen. Torgny kastade tidigt och fick poäng. Båda attackerade med hög frekvens men Torgny genomförde matchen stabilt och vann på ännu ett kast i slutet av matchen. Det blev seger även i den andra och tredje matchen, således var guldmedaljen säkrad.

Svenska mästaren

I PU18 –73 kilo ställdes Pontus Ekberg mot motståndare som var två år äldre. Det skulle visa sig vara tufft för Pontus som slutade på en femteplats. Charles Widén tävlade i HU21 –66 kilo, den näst största klassen med totalt elva deltagare. Det blev en guldmedalj för Charles som längs turneringen bland annat slog den regerande svenske mästaren.

Etta och tvåa

I samband med Svenska judocupen delades det ut priser för placering i årets ranking i varje ålderskategori. Kristinehamns judoklubbs båda veteraner Patrik Gardsiö och Anders Ekberg lyckades placera sig på första respektive andraplats i veteranrakningen i sina klasser.

Resultat

Wilma Widén FU15 –48 kilo: 1.

Torgny Vanberg PU15 +66 kilo: 1.

Pontus Ekberg PU18 –73 kilo: 5.

Charles Widén HU21 –66 kilo: 1.

  • Fredrik Narvelid