2014-12-30 06:00

2015-01-20 22:40

SD säger en sak och agerar tvärtom

POLITIK FILIPSTAD: "Har lite otur när de argumenterar"

Säkert önskar sverigedemokraterna Gisela Nyquist och Barbro Johansson ett samhälle med värdig vård och hyfsad ekonomi för alla pensionärer.

Men de har nog lite otur när de argumenterar och försöker försvara SD:s politik.

Imre Randin påpekade i sin insändare den 16 december SD:s svek mot äldre. Barbro Johansson bemöter Imre Randins kritik genom att citera delar av SD:s partiprogram, där de säger att de ”...vill sänka skatten för pensionärer mer än vad något annat parti har föreslagit”.

Det var just det som Imre Randin påpekade; att SD i sitt partiprogram säger en sak, för att i nästa stund agera tvärtom. Huvudsaken för SD är, enligt vikarierande partiledaren Mattias Karlsson, att försöka fälla varje regering som medverkar till invandringspolitiken. Vad de lovar i sitt partiprogram är bara ett sätt att lura godtrogna väljare.

Jag tror att både Gisela Nyquist och Barbro Johansson, samt de flesta som röstat på SD vill gott, men att de tyvärr är förda bakom ljuset av ett parti, vars grundläggande ideologi bygger på främlingsfientlighet, en ideologi, som de försöker dölja bakom vackra och tårfyllda fraser, och genom att ställa utsatta grupper mot varandra.

Bosse Landberg

Men de har nog lite otur när de argumenterar och försöker försvara SD:s politik.

Imre Randin påpekade i sin insändare den 16 december SD:s svek mot äldre. Barbro Johansson bemöter Imre Randins kritik genom att citera delar av SD:s partiprogram, där de säger att de ”...vill sänka skatten för pensionärer mer än vad något annat parti har föreslagit”.

Det var just det som Imre Randin påpekade; att SD i sitt partiprogram säger en sak, för att i nästa stund agera tvärtom. Huvudsaken för SD är, enligt vikarierande partiledaren Mattias Karlsson, att försöka fälla varje regering som medverkar till invandringspolitiken. Vad de lovar i sitt partiprogram är bara ett sätt att lura godtrogna väljare.

Jag tror att både Gisela Nyquist och Barbro Johansson, samt de flesta som röstat på SD vill gott, men att de tyvärr är förda bakom ljuset av ett parti, vars grundläggande ideologi bygger på främlingsfientlighet, en ideologi, som de försöker dölja bakom vackra och tårfyllda fraser, och genom att ställa utsatta grupper mot varandra.

Bosse Landberg