2014-12-30 16:22

2015-01-20 22:51

Häftiga derbydraman

Årets starkaste minne

Idrottsåret 2014 har förstås till stor del handlat om BIK Karlskogas segersvit på nio raka matcher i hockeyallsvenskan som gett laget toppkänning även den här säsongen och också om Degerfors IF:s anmärkningsvärda uppryckning i fotbollens superetta där DIF till slut klättrade upp till en mittenplacering. Mitt starkaste minne från det gångna året är ändå något helt annat.

För första gången någonsin har Degerfors och Karlskoga mötts i seriesammanhang i innebandy sedan Degerfors i våras tog det historiska steget upp i division 2 samtidigt som Karlskoga efter ett rysligt spännande kval räddade sig kvar i den ligan.

Redan i premiären möttes lagen. Storebror Karlskoga, som har förflutet i högsta serien då Degerfors spelade på lägsta nivå, gick ifrån till en 3–0-ledning och verkade ha allt under kontroll. Degerfors kom igen och vände till ett tvåmålsförsprång när det stod 3–5 på resultattavlan i Karlbergshallen. Till slut vann ändå Karlskoga med 8–6 efter att ha satt sista målet i tom kasse – i sista sekunden.

Det drama som det handlade om då var ändå ingenting mot vad vi fick se i Stora vallahallen för ett par veckor sedan. Degerfors chockade och ledde med 7–0 tidigt i andra perioden, när vi på vår hemsida för första gången hade direktsändning av en match – med mig som kommentator.

Karlskoga verkade besegrat och på väg mot en svidande förlust men reste sig och var på väg i kapp. Ändå; 7–6 till Degerfors när kampen – för en häftig kamp handlade det verkligen om – var över.

Stora vallahallen, som var fullsatt med 550 åskådare, kokade. Publikrekordet blev verklighet. Och hänger båda lagen kvar i division 2 till nästa säsong pratas det om att hyra Nobelhallen och spela där för att överträffa det makalösa derbyt 13 december.

För första gången någonsin har Degerfors och Karlskoga mötts i seriesammanhang i innebandy sedan Degerfors i våras tog det historiska steget upp i division 2 samtidigt som Karlskoga efter ett rysligt spännande kval räddade sig kvar i den ligan.

Redan i premiären möttes lagen. Storebror Karlskoga, som har förflutet i högsta serien då Degerfors spelade på lägsta nivå, gick ifrån till en 3–0-ledning och verkade ha allt under kontroll. Degerfors kom igen och vände till ett tvåmålsförsprång när det stod 3–5 på resultattavlan i Karlbergshallen. Till slut vann ändå Karlskoga med 8–6 efter att ha satt sista målet i tom kasse – i sista sekunden.

Det drama som det handlade om då var ändå ingenting mot vad vi fick se i Stora vallahallen för ett par veckor sedan. Degerfors chockade och ledde med 7–0 tidigt i andra perioden, när vi på vår hemsida för första gången hade direktsändning av en match – med mig som kommentator.

Karlskoga verkade besegrat och på väg mot en svidande förlust men reste sig och var på väg i kapp. Ändå; 7–6 till Degerfors när kampen – för en häftig kamp handlade det verkligen om – var över.

Stora vallahallen, som var fullsatt med 550 åskådare, kokade. Publikrekordet blev verklighet. Och hänger båda lagen kvar i division 2 till nästa säsong pratas det om att hyra Nobelhallen och spela där för att överträffa det makalösa derbyt 13 december.