2014-12-26 20:56

2015-01-20 23:12

Storseger i derby

BANDY: Storebror vann derbymötet

Den klassiska annandagsbandyn, två Karlstadslag och meriterad förstärkning i Deltas trupp - förutsättningarna för bra bandy fanns där. I stället bjöds publiken på en match som redan i början av andra halvlek kändes avgjord.

Återigen var det derby när Mosserud tog sig an Delta. Som den lillebror Delta är har de inte vunnit drabbningen på flera år, och denna gång var inget undantag.

Trots att Delta hade kallat in förstärkning till dagens match räckte det inte till. Kaj Nordin, tidigare Bolticspelare och SM-guldmedaljör, stod med på gästernas startlista och försökte jämna ut matchen något.

– Det var roligt att spela, trots att det kunde ha gått bättre, säger Nordin som inte spelat på fem år.

Avgjort i andra

Inledningsvis höll Delta jämna steg med Mosserud, mycket tack vare deras målvakt Fredrik Perätalo. Efter 30 minuter orkar inte längre gästerna att hålla emot och 1–0 rullade in. Tätt därefter utökade Mosserud ledningen med både två och 3–0.

– I början av matchen hängde vi med men gjorde inte mål på våra chanser. Att sedan få tre mål i häcken dämpade vårt spel, säger Deltatränaren Gunnar Thilén.

Matchbilen under de resterade 45 minuterna blev allt annat än spännande. I stället fick publiken se ett lugnt och skridskoskickligt Mosserud ta över matchen bit för bit. Hemmalagets Johan Hesselbom noterades för fem mål och slutsiffrorna skrevs 10–0 till Mosserud.

Mål: Johan Hesselbom 5, Mattias Olsson 2, Daniel Johansson 2, Daniel Svedberg.

Återigen var det derby när Mosserud tog sig an Delta. Som den lillebror Delta är har de inte vunnit drabbningen på flera år, och denna gång var inget undantag.

Trots att Delta hade kallat in förstärkning till dagens match räckte det inte till. Kaj Nordin, tidigare Bolticspelare och SM-guldmedaljör, stod med på gästernas startlista och försökte jämna ut matchen något.

– Det var roligt att spela, trots att det kunde ha gått bättre, säger Nordin som inte spelat på fem år.

Avgjort i andra

Inledningsvis höll Delta jämna steg med Mosserud, mycket tack vare deras målvakt Fredrik Perätalo. Efter 30 minuter orkar inte längre gästerna att hålla emot och 1–0 rullade in. Tätt därefter utökade Mosserud ledningen med både två och 3–0.

– I början av matchen hängde vi med men gjorde inte mål på våra chanser. Att sedan få tre mål i häcken dämpade vårt spel, säger Deltatränaren Gunnar Thilén.

Matchbilen under de resterade 45 minuterna blev allt annat än spännande. I stället fick publiken se ett lugnt och skridskoskickligt Mosserud ta över matchen bit för bit. Hemmalagets Johan Hesselbom noterades för fem mål och slutsiffrorna skrevs 10–0 till Mosserud.

Mål: Johan Hesselbom 5, Mattias Olsson 2, Daniel Johansson 2, Daniel Svedberg.

  • Alice Hallén