2014-12-26 20:28

2015-01-20 23:12

BIK Karlskoga redo för hett Globen

ISHOCKEY: Severi Sillanpää tillbaka i Jokerit

BIK Karlskoga är i gång igen efter julvilan och har nu två täta matcher att se fram emot.
Först bortamatch mot AIK i Globen på lördagen och sedan hemma mot toppkonkurrenten Västerås på måndag.
– Vi har intressanta utmaningar framför oss, säger BIK-tränaren Lenny Eriksson.

BIK Karlskoga har tagit sju raka segrar innan juluppehållet och när det nu är dags för fortsatt spel i hockeyallsvenskan är det förstås gärna en fortsatt segerrad som Karlskoga-laget önskar sig i sen julklapp.

BIK kommer till spel i lördagens match mot AIK utan inlånade centern Severi Sillanpää.

Han är tillbaka i Jokerit för spel fram till nyår.

– Givetvis vill vi att det ska gå bra för honom där, men för vår del hoppas jag att han är tillbaka här med oss efter nyår, säger Lenny Eriksson.

Mycket folk

BIK parkerar på fjärdeplats i ligan, precis nedanför Västerås som man tar emot i Nobelhallen på måndag. Men först ut är alltså heta bortamatchen mot AIK, som ligger näst sist i hockeyallsvenskan så här långt.

Matchen spelas i Globen och BIK hoppas på riktigt bra stämning.

– Förhoppningsvis blir det mycket folk i Globen. Det är flera bussar som går härifrån och det känns riktigt kul. Vi hoppas vara det lag som njuter mest av publiken – och att vi kommer närmare verkligheten än vad AIK gör, säger Lenny Eriksson.

Han förklarar:

– När det är mellandagshockey så här efter ett litet uppehåll är det mest en fråga om inställning och fokusering. Frågan är vilket lag som kan komma närmast sin verklighet – den nivån man sist var på. Det gäller att komma så nära det som möjligt.

Hur är känslan efter julledigheten?

– Klart att det varit skönt att nollställa sig, speciell efter en bra period. Vi har fått vila skallarna och kroppen och det är välbehövligt. Men det tar inte många dagar innan det börjar krypa i systemet och man vill i gång och kriga. Man märkte direkt när vi körde i gång att alla var sugna och vill tävla igen, säger Eriksson.

Bra träningar

BIK har hunnit med fem dagars julvila och har sedan dess kört två ordentliga träningspass.

– I ett sådant här läge är det extra viktigt att ha bra träningar och det tycker jag att vi har haft. Vi fokuserar på att förstärka de positiva delarna som gett oss resultat. Det handlar mycket om hängivenheten till allt spel utan puck, där vi pratar om att jobba hårt och uppoffrande i försvarsspelet i alla zonerna, och att i spelet med puck skapa ett högt pucktempo, säger Eriksson.

BIK har Henrik Björklund, Jens Skålberg, Fredrik Ericson, Björn Kindahl och Kristofer Näslund på skadelistan.

Henrik Björklund åkte på en tackling i matchen mot Björklöven förra veckan och har nu nedsatt rörlighet och styrka i högerarmen.

– ”Björka” är inte spelklar, men åker skridskor och känner lite på pucken. Det är frågetecken om det är någon nerv som kommit i kläm, men vi får se hur det utvecklar sig, rapporterar Lenny Eriksson.

Skålberg i full träning

När det gäller Jens Skålberg och Fredrik Ericson kommer lovande besked:

– Skålberg är med i full träning och nu handlar det om att få i gång uthålligheten och skridskoåkningen. Vi får se i mitten av månaden hur det ser ut. ”Freddie” tränar och kör i det närmaste fullt ut, så nu ser det lite positivt ut på skadesidan, säger BIK-tränaren.

Då Severi Sillanpää saknas går Juliuz Persson in i BIK:s trupp.

BIK:s lag mot AIK, målvakter: Joel Gistedt (Emil Kruse). Backar: Martin Thelander, Alexander Ytterell, Adam Åkesson, Oskar Carlsson, Viktor Lang, Henrik Larsson och Simon Erlandsson. Kedjor: Marcus Nilsson, Daniel Wessner, Anton Holm – Jesper Olofsson, Linus Fröberg, Johan Nilsson – Calle Berglund, Juliuz Persson, Christian Berglund – Fredrik Höggren, Mikael Eriksson, Gustaf Thorell.

BIK Karlskoga har tagit sju raka segrar innan juluppehållet och när det nu är dags för fortsatt spel i hockeyallsvenskan är det förstås gärna en fortsatt segerrad som Karlskoga-laget önskar sig i sen julklapp.

BIK kommer till spel i lördagens match mot AIK utan inlånade centern Severi Sillanpää.

Han är tillbaka i Jokerit för spel fram till nyår.

– Givetvis vill vi att det ska gå bra för honom där, men för vår del hoppas jag att han är tillbaka här med oss efter nyår, säger Lenny Eriksson.

Mycket folk

BIK parkerar på fjärdeplats i ligan, precis nedanför Västerås som man tar emot i Nobelhallen på måndag. Men först ut är alltså heta bortamatchen mot AIK, som ligger näst sist i hockeyallsvenskan så här långt.

Matchen spelas i Globen och BIK hoppas på riktigt bra stämning.

– Förhoppningsvis blir det mycket folk i Globen. Det är flera bussar som går härifrån och det känns riktigt kul. Vi hoppas vara det lag som njuter mest av publiken – och att vi kommer närmare verkligheten än vad AIK gör, säger Lenny Eriksson.

Han förklarar:

– När det är mellandagshockey så här efter ett litet uppehåll är det mest en fråga om inställning och fokusering. Frågan är vilket lag som kan komma närmast sin verklighet – den nivån man sist var på. Det gäller att komma så nära det som möjligt.

Hur är känslan efter julledigheten?

– Klart att det varit skönt att nollställa sig, speciell efter en bra period. Vi har fått vila skallarna och kroppen och det är välbehövligt. Men det tar inte många dagar innan det börjar krypa i systemet och man vill i gång och kriga. Man märkte direkt när vi körde i gång att alla var sugna och vill tävla igen, säger Eriksson.

Bra träningar

BIK har hunnit med fem dagars julvila och har sedan dess kört två ordentliga träningspass.

– I ett sådant här läge är det extra viktigt att ha bra träningar och det tycker jag att vi har haft. Vi fokuserar på att förstärka de positiva delarna som gett oss resultat. Det handlar mycket om hängivenheten till allt spel utan puck, där vi pratar om att jobba hårt och uppoffrande i försvarsspelet i alla zonerna, och att i spelet med puck skapa ett högt pucktempo, säger Eriksson.

BIK har Henrik Björklund, Jens Skålberg, Fredrik Ericson, Björn Kindahl och Kristofer Näslund på skadelistan.

Henrik Björklund åkte på en tackling i matchen mot Björklöven förra veckan och har nu nedsatt rörlighet och styrka i högerarmen.

– ”Björka” är inte spelklar, men åker skridskor och känner lite på pucken. Det är frågetecken om det är någon nerv som kommit i kläm, men vi får se hur det utvecklar sig, rapporterar Lenny Eriksson.

Skålberg i full träning

När det gäller Jens Skålberg och Fredrik Ericson kommer lovande besked:

– Skålberg är med i full träning och nu handlar det om att få i gång uthålligheten och skridskoåkningen. Vi får se i mitten av månaden hur det ser ut. ”Freddie” tränar och kör i det närmaste fullt ut, så nu ser det lite positivt ut på skadesidan, säger BIK-tränaren.

Då Severi Sillanpää saknas går Juliuz Persson in i BIK:s trupp.

BIK:s lag mot AIK, målvakter: Joel Gistedt (Emil Kruse). Backar: Martin Thelander, Alexander Ytterell, Adam Åkesson, Oskar Carlsson, Viktor Lang, Henrik Larsson och Simon Erlandsson. Kedjor: Marcus Nilsson, Daniel Wessner, Anton Holm – Jesper Olofsson, Linus Fröberg, Johan Nilsson – Calle Berglund, Juliuz Persson, Christian Berglund – Fredrik Höggren, Mikael Eriksson, Gustaf Thorell.

  • Marie Remnevik