2014-12-23 06:00

2015-01-20 23:12

Blir nu politiker på heltid

SJU FRÅGOR TILL...

Stina Höök (M) har varit med i politiken sedan ungdomen. Under åren har hon bland annat hunnit med att sitta i kommunfullmäktige i Karlstad och olika nämnder i Säffle.
I fredags stod det klart att hon ska ta över som nytt regionråd i Värmland.

Hur skulle du beskriva dig själv som politiker?

– Jag tror att jag gillar att lösa problem. Jag försöker att inte se problemen i sig utan i stället se lösningen. Sen är jag rätt så envis. Sen skulle jag nog behöva jobba på att ha mer tålamod. Det tar tid att förändra saker. Man lär sig med tiden.

Hur känns det att ta över efter Catarina Segersten Larsson?

– Det känns bra, kanske inte specifikt att ta över efter Catarina, men det känns bra att få uppdraget.

Kommer du förändra något?

– Det kan jag inte svara på än, det är för tidigt. Catarina har skött det här på ett bra sätt och jag kommer att föra en dialog med henne.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Jag är ju utbildad lärare och har jobbat mycket med utbildningsfrågor. Sen så klart mellan utbildning och företagande är steget inte långt. Men just nu är det utbildningsfrågor som ligger mig varmast.

När du fick tjänsten satt du i barn- och utbildningsnämnden i Säffle, kommer du sakna den posten?

– Det kommer jag naturligtvis. Vi har jobbat mycket med förändringsfrågor de senaste fyra åren, man känner att det sakta sker något. Så det är klart att det hade varit kul att fullfölja det.

Hur känns det att inte jobba i Säffle längre, och delvis vara tillbaka i Karlstad?

– Det gäller ju att ha hela Värmland i fokus. Det är viktigt att tänkta på att det är just hela Värmland även om jag utgår från Karlstad. Men jag känner att det är bra att ha med bakgrund både från en stor stad som Karlstad och från en liten som Säffle. Man jobbar väldigt olika så det har gett mig perspektiv.

Har du haft som mål att få den här posten?

– Nej, det kan jag väl inte säga att jag har gått och drömt om att få jobba som regionråd. Men det är såklart jättespännande att få göra detta på heltid. Jag har länge varit med i politiken men det har alltid varit på deltid.

Hur skulle du beskriva dig själv som politiker?

– Jag tror att jag gillar att lösa problem. Jag försöker att inte se problemen i sig utan i stället se lösningen. Sen är jag rätt så envis. Sen skulle jag nog behöva jobba på att ha mer tålamod. Det tar tid att förändra saker. Man lär sig med tiden.

Hur känns det att ta över efter Catarina Segersten Larsson?

– Det känns bra, kanske inte specifikt att ta över efter Catarina, men det känns bra att få uppdraget.

Kommer du förändra något?

– Det kan jag inte svara på än, det är för tidigt. Catarina har skött det här på ett bra sätt och jag kommer att föra en dialog med henne.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Jag är ju utbildad lärare och har jobbat mycket med utbildningsfrågor. Sen så klart mellan utbildning och företagande är steget inte långt. Men just nu är det utbildningsfrågor som ligger mig varmast.

När du fick tjänsten satt du i barn- och utbildningsnämnden i Säffle, kommer du sakna den posten?

– Det kommer jag naturligtvis. Vi har jobbat mycket med förändringsfrågor de senaste fyra åren, man känner att det sakta sker något. Så det är klart att det hade varit kul att fullfölja det.

Hur känns det att inte jobba i Säffle längre, och delvis vara tillbaka i Karlstad?

– Det gäller ju att ha hela Värmland i fokus. Det är viktigt att tänkta på att det är just hela Värmland även om jag utgår från Karlstad. Men jag känner att det är bra att ha med bakgrund både från en stor stad som Karlstad och från en liten som Säffle. Man jobbar väldigt olika så det har gett mig perspektiv.

Har du haft som mål att få den här posten?

– Nej, det kan jag väl inte säga att jag har gått och drömt om att få jobba som regionråd. Men det är såklart jättespännande att få göra detta på heltid. Jag har länge varit med i politiken men det har alltid varit på deltid.