2014-12-20 06:00

2015-01-20 22:45

Varning för Sverigedemokraterna

POLITIK: FAGERÅS

Snart är det val igen och åter dags att – med adress två miljoner pensionärer – hissa varningsflagg för Sverigedemokraterna, riksdagens utan konkurrens värsta hycklare!

Två gånger på kort tid har de skrupelfria värstingarna på yttersta högerflanken lurat skjortan av 100 000-tals frustrerade pensionärer, som trott på propagandan om guld och gröna skogar, inklusive slopad pensionärsskatt. Första gången i november 2013 när femte jobbskatteavdraget vägde tyngre än att ge fattigpensionärerna det välbehövliga ekonomiska lyft som de högtidligt hade utlovats. Sedan i budgetomröstningen tidigare i december, när regeringen ville börja nedtrappningen av skattegapet och det hade räckt med att Sverigedemokraterna anständigtvis följt riksdagspraxis och nöjt sig med att stödja det egna budgetförslaget. Men maktdemonstrationen var viktigare än löftet till pensionärerna.

Det är i riksdagen som vallöftena sätts på prov. Frågan som varje pensionär på allvar bör ställa sig inför extra valet i mars måste därför bli: Törs jag verkligen lita på ett parti som två gånger inom loppet av 13 månader grundlurat har två miljoner åldringar?

Bengt Carlstedt

Bertil Haglund

Snart är det val igen och åter dags att – med adress två miljoner pensionärer – hissa varningsflagg för Sverigedemokraterna, riksdagens utan konkurrens värsta hycklare!

Två gånger på kort tid har de skrupelfria värstingarna på yttersta högerflanken lurat skjortan av 100 000-tals frustrerade pensionärer, som trott på propagandan om guld och gröna skogar, inklusive slopad pensionärsskatt. Första gången i november 2013 när femte jobbskatteavdraget vägde tyngre än att ge fattigpensionärerna det välbehövliga ekonomiska lyft som de högtidligt hade utlovats. Sedan i budgetomröstningen tidigare i december, när regeringen ville börja nedtrappningen av skattegapet och det hade räckt med att Sverigedemokraterna anständigtvis följt riksdagspraxis och nöjt sig med att stödja det egna budgetförslaget. Men maktdemonstrationen var viktigare än löftet till pensionärerna.

Det är i riksdagen som vallöftena sätts på prov. Frågan som varje pensionär på allvar bör ställa sig inför extra valet i mars måste därför bli: Törs jag verkligen lita på ett parti som två gånger inom loppet av 13 månader grundlurat har två miljoner åldringar?

Bengt Carlstedt

Bertil Haglund