2014-12-20 06:00

2015-01-20 22:45

Ingen gratisplats för IFK Åmål

FOTBOLL

Nu är det definitivt klart att IFK Åmål flyttas ner i trean.

Dalslänningarna hade erbjudits en vakant plats i division 2 av Svenska fotbollförbundet och tackat ja. Men för att få gratisplatsen krävdes att någon av krisklubbarna Västerås SK, Lunds BK och Valsta Syrianska skulle misslyckas med att reda ut sina ekonomiska bekymmer före årsskiftet.

VSK och Lund klarade av sina skulder tidigare i december och nu har också Märstaklubben Valsta till sist löst problemet.

– Det är ingen stor sak för oss att börja om i trean. Att vi inte fick gratisplatsen var inget vi själva kunde råda över, så nu siktar vi mot en bra placering en trappa ner nästa säsong, säger IFK Åmåls Tony Alexandersson.

IFK Åmål tappar Mladen Bucanin och Stefan Stojanovski.

– I övrigt ser större delen av truppen ut att bli kvar, säger Alexandersson.

Dalslänningarna hade erbjudits en vakant plats i division 2 av Svenska fotbollförbundet och tackat ja. Men för att få gratisplatsen krävdes att någon av krisklubbarna Västerås SK, Lunds BK och Valsta Syrianska skulle misslyckas med att reda ut sina ekonomiska bekymmer före årsskiftet.

VSK och Lund klarade av sina skulder tidigare i december och nu har också Märstaklubben Valsta till sist löst problemet.

– Det är ingen stor sak för oss att börja om i trean. Att vi inte fick gratisplatsen var inget vi själva kunde råda över, så nu siktar vi mot en bra placering en trappa ner nästa säsong, säger IFK Åmåls Tony Alexandersson.

IFK Åmål tappar Mladen Bucanin och Stefan Stojanovski.

– I övrigt ser större delen av truppen ut att bli kvar, säger Alexandersson.