2014-12-19 06:00

2015-01-20 23:11

Valetpåverkar oss alla

LEDARE

Kraven och en speciell motion visar vad för parti Sverigedemokraterna är och alltid har varit.

Fascismen och rasismen som är partiet ryggrad och själ sipprar nu upp som en stinkande sörja ur en golvbrunn som fått stopp. Partiet kommer stoppa alla regeringar som inte uppfyller deras invandringspolitik. Nu har man efter åtta års högerstyre insett att det tydligen är helt okej att motionera sina värderingar i riksdagen.

Nu till Sverigedemokraternas motion skriven av järnrörsmannen Kent Ekeroth, som hör och häpna har en mor som är invandrad och dessutom suttit i fängelse för grovt skattebrott. Ekeroths och Sd:s motion går ut på att alla ska krävas registrering efter nationell bakgrund. Brottslingar skall alltså dömas efter hur mycket invandrare föräldrar är.

Alltså man blir mörkrädd.

Är man svensk, finsk, norsk, engelsk, rumän, somalier, syrier, afghan, sydkorean eller australier ska alltså ha betydelse!

Sverigedemokraterna lovade och lovade i valrörelsen, till arbetslösa, till pensionärer, till förvärvsarbetare. När det kom till kritan kovände man. Det går tydligen inte att genomföra reformer dessa grupper om inte invandrarna får ta smällen. Det sjuka i partiets agerande är att man spottar, slår och anklagar åt alla håll och kanter.

Noterbart är att man har röstat för borgarna överlag i avgörande omröstningar i riksdagen under mandatperioden. Man röstade på Alliansens budget vilken man nu hotar fälla nästa gång...

Åter, man röstade nej på det man sade i valrörelsen. Nu har man tillsammans med Alliansen bunkerpolitik skapat regeringskaos som lett till ett extraval. Uppgifter säger att allianspartierna redan innan detta blev tillkännagivet diskuterat och delat ut ministerposter till varandra...

Nu riskerar borgerligheten brytas i småbitar och småpartierna åka ur riksdagen. Tiden tills valet är knapp. Blir lockelsen för stor att inte gå Sverigedemokraterna till mötes. Att gå de ”rödgröna” till mötes har varit otänkbart. Alliansens första kuppförsök misslyckades. Snart kommer domen! Ett valresultat som hur det än går kommer att påverka Möckelnregionen!


Acke Månsson

Ledarskribent

Fascismen och rasismen som är partiet ryggrad och själ sipprar nu upp som en stinkande sörja ur en golvbrunn som fått stopp. Partiet kommer stoppa alla regeringar som inte uppfyller deras invandringspolitik. Nu har man efter åtta års högerstyre insett att det tydligen är helt okej att motionera sina värderingar i riksdagen.

Nu till Sverigedemokraternas motion skriven av järnrörsmannen Kent Ekeroth, som hör och häpna har en mor som är invandrad och dessutom suttit i fängelse för grovt skattebrott. Ekeroths och Sd:s motion går ut på att alla ska krävas registrering efter nationell bakgrund. Brottslingar skall alltså dömas efter hur mycket invandrare föräldrar är.

Alltså man blir mörkrädd.

Är man svensk, finsk, norsk, engelsk, rumän, somalier, syrier, afghan, sydkorean eller australier ska alltså ha betydelse!

Sverigedemokraterna lovade och lovade i valrörelsen, till arbetslösa, till pensionärer, till förvärvsarbetare. När det kom till kritan kovände man. Det går tydligen inte att genomföra reformer dessa grupper om inte invandrarna får ta smällen. Det sjuka i partiets agerande är att man spottar, slår och anklagar åt alla håll och kanter.

Noterbart är att man har röstat för borgarna överlag i avgörande omröstningar i riksdagen under mandatperioden. Man röstade på Alliansens budget vilken man nu hotar fälla nästa gång...

Åter, man röstade nej på det man sade i valrörelsen. Nu har man tillsammans med Alliansen bunkerpolitik skapat regeringskaos som lett till ett extraval. Uppgifter säger att allianspartierna redan innan detta blev tillkännagivet diskuterat och delat ut ministerposter till varandra...

Nu riskerar borgerligheten brytas i småbitar och småpartierna åka ur riksdagen. Tiden tills valet är knapp. Blir lockelsen för stor att inte gå Sverigedemokraterna till mötes. Att gå de ”rödgröna” till mötes har varit otänkbart. Alliansens första kuppförsök misslyckades. Snart kommer domen! Ett valresultat som hur det än går kommer att påverka Möckelnregionen!


Acke Månsson

Ledarskribent