2014-12-19 06:00

2015-01-20 22:44

Skandal med Söders uttalande

RIKSDAGEN

Björn Söder, SD, ha uttalat sig om vilka som är riktiga svenskar. Bland annat säger han att våra samer inte är det. De härstammar i stor utsträckning från de jägare och samlare som befolkade Sverige innan den agrara invandringen kom med det indoeuropeiska språket och har mycket längre svensktraditioner än Björn Söder själv. Sådant tal, som han står för, kunde höras på 1800-talet men vi lever i 2000-talet.

Att en person med så efterblivna åsikter sitter som vice talman i Sveriges Riksdag är skandal.


Roy Olsson

Björn Söder, SD, ha uttalat sig om vilka som är riktiga svenskar. Bland annat säger han att våra samer inte är det. De härstammar i stor utsträckning från de jägare och samlare som befolkade Sverige innan den agrara invandringen kom med det indoeuropeiska språket och har mycket längre svensktraditioner än Björn Söder själv. Sådant tal, som han står för, kunde höras på 1800-talet men vi lever i 2000-talet.

Att en person med så efterblivna åsikter sitter som vice talman i Sveriges Riksdag är skandal.


Roy Olsson