2014-12-19 06:00

2015-01-20 23:11

Klipper sitt medmera-kort – men av helt felaktiga skäl

KONSUM VÄRMLAND: Förbryllande reaktioner

Signaturen Fd medlem sedan 1968 (NWT 18/12) skriver att de är fyra familjer som nu klipper sina medlemskort till följd av att Konsum Värmland bjuder tiggare på frukost fram till jul. Han tycker också att om Konsum vill agera socialbyrå så ska de väl hjälpa alla som har det ”knapert”.

Jag undrar vad det ordet betyder för honom. Betyder det att han måste lämna dina barn och åka hundratals mil bort, bo i en husvagn – som bäst – och sen tvingas tigga för att kunna försörja dig? Att sitta på den kalla marken och vädja/hoppas att nästa passerande kanske ger honom en guldtia eller ännu bättre – en papperspeng!

Det som jag reagerar mest på är att han klipper sitt medlemskort för bortbjudna frukostar till behövande, men han verkar inte bry dig om de senaste veckornas skriverier om hundratusentals kronor som felaktigt har betalats ut till Konsum Värmlands förre vd. Han nämner det bara som ”ett nytt Steve-fall?” – som om man skulle kunna jämföra de båda sakerna. Jag har svårt att se att frallor, juice, yoghurt och en kopp kaffe till dem som har det ”knapert” skulle komma upp i de summorna. Och jag hoppas att han har tänkt om nu, att han tvärtom välkomnar medmänsklighet och i stället reagerar på det som verkligen är fel.

L J

Signaturen Fd medlem sedan 1968 (NWT 18/12) skriver att de är fyra familjer som nu klipper sina medlemskort till följd av att Konsum Värmland bjuder tiggare på frukost fram till jul. Han tycker också att om Konsum vill agera socialbyrå så ska de väl hjälpa alla som har det ”knapert”.

Jag undrar vad det ordet betyder för honom. Betyder det att han måste lämna dina barn och åka hundratals mil bort, bo i en husvagn – som bäst – och sen tvingas tigga för att kunna försörja dig? Att sitta på den kalla marken och vädja/hoppas att nästa passerande kanske ger honom en guldtia eller ännu bättre – en papperspeng!

Det som jag reagerar mest på är att han klipper sitt medlemskort för bortbjudna frukostar till behövande, men han verkar inte bry dig om de senaste veckornas skriverier om hundratusentals kronor som felaktigt har betalats ut till Konsum Värmlands förre vd. Han nämner det bara som ”ett nytt Steve-fall?” – som om man skulle kunna jämföra de båda sakerna. Jag har svårt att se att frallor, juice, yoghurt och en kopp kaffe till dem som har det ”knapert” skulle komma upp i de summorna. Och jag hoppas att han har tänkt om nu, att han tvärtom välkomnar medmänsklighet och i stället reagerar på det som verkligen är fel.

L J