2014-12-19 17:41

2015-01-20 23:12

Klart med flytt för David

FOTBOLL: Johannesson till Varberg

Efter många turer fram och tillbaka blev till slut en flytt till Varbergs Bois för Åmålskillen David Johannesson.
– Varberg har verkligen visat att de vill satsa på mig, säger Johannesson.

Till blev till slut ett byte från Ljungskile SK till seriekonkurrenten Varbergs Bois, för den 27-årige anfallaren David Johannesson från Åmål. Han presenterades på en presskonferens i Varberg på fredagskvällen, men ännu på fredagsförmiddagen var det långt ifrån klart hur det skulle bli.

– Det är knappt så jag hängde med i svängarna själv. Men nu känns den här lösningen bra, säger David Johannesson.

Flera aktuella

Flera klubbar var aktuella in i det sista, bland annat norska toppklubbar och klubbar högt upp i det svenska seriesystemet.

– Jag siktar fortfarande på spel i allsvenskan, men det kan ju bli med Varberg.

Ett ettårskontrakt

David Johannesson har skrivit ett ettårskontrakt med Varberg, som slutade åtta i Superettan i år. Det låter som ett nerköp från ett lag som snubblade på mållinjen till allsvenskan, men David är nöjd.

– Varberg har hela tiden visat att de vill ha mig. De har sagt att de skall stötta mig genom min rehabilitering och jag tror att deras spel passar mig, de spelar med två utpräglade forwards. Gamle LSK-ikonen Jörgen Wålemark är tränare i Varberg och han har visat att han tror på mig.

Trivdes i LSK

David Johannesson poängterar gång på gång att han trivts i Ljungskile SK, både med spelare och ledare, men att det nu var dags för ett miljöombyte. Han har sagt tidigare att han vill känna ännu mer förtroende från ansvariga ledare.

– Det är en del i det. Men det handlar inte om att jag tror att jag skall spela varenda match från start. Förtroende är så mycket annat, säger David Johannesson.

Den gångna säsongen gjorde han 14 mål på 30 matcher för Ljungskile SK. Nu hoppas hallänningarna i Varbergs Bois att David Johannesson skall skjuta dem till toppen av Superettan.

Till blev till slut ett byte från Ljungskile SK till seriekonkurrenten Varbergs Bois, för den 27-årige anfallaren David Johannesson från Åmål. Han presenterades på en presskonferens i Varberg på fredagskvällen, men ännu på fredagsförmiddagen var det långt ifrån klart hur det skulle bli.

– Det är knappt så jag hängde med i svängarna själv. Men nu känns den här lösningen bra, säger David Johannesson.

Flera aktuella

Flera klubbar var aktuella in i det sista, bland annat norska toppklubbar och klubbar högt upp i det svenska seriesystemet.

– Jag siktar fortfarande på spel i allsvenskan, men det kan ju bli med Varberg.

Ett ettårskontrakt

David Johannesson har skrivit ett ettårskontrakt med Varberg, som slutade åtta i Superettan i år. Det låter som ett nerköp från ett lag som snubblade på mållinjen till allsvenskan, men David är nöjd.

– Varberg har hela tiden visat att de vill ha mig. De har sagt att de skall stötta mig genom min rehabilitering och jag tror att deras spel passar mig, de spelar med två utpräglade forwards. Gamle LSK-ikonen Jörgen Wålemark är tränare i Varberg och han har visat att han tror på mig.

Trivdes i LSK

David Johannesson poängterar gång på gång att han trivts i Ljungskile SK, både med spelare och ledare, men att det nu var dags för ett miljöombyte. Han har sagt tidigare att han vill känna ännu mer förtroende från ansvariga ledare.

– Det är en del i det. Men det handlar inte om att jag tror att jag skall spela varenda match från start. Förtroende är så mycket annat, säger David Johannesson.

Den gångna säsongen gjorde han 14 mål på 30 matcher för Ljungskile SK. Nu hoppas hallänningarna i Varbergs Bois att David Johannesson skall skjuta dem till toppen av Superettan.

  • Ove Rydh