2014-12-18 06:00

2015-01-20 22:44

Argument om vägbelysning håller inte

EDA KOMMUN:

I en artikel om vägbelysningen på landsbygden i Eda och speciellt I Häljeboda i NWT den 1/12 uttalade sig bland andra Johanna Söderberg och sa att de har försökt att vara så rättvisa som möjligt, men att kommunen måste prioritera och då plockar bort vägbelysningen där det är minst folk som rör sig.

Det måste väl ändå röra sig betydligt mer folk längs en länsväg till Norge genom Häljeboda och Håvilsrud än på en lokal gata i Charlottenberg? Ja, till och med om man jämför Storgatan med Häljebodavägen, vilket en av våra invånare i Häljeboda har gjort. Han fick det till att vi har dubbelt så mycket trafik här. Han har räknat antalet bilar.

Nej, vi skulle snarare behöva fler lampor längs denna hårt trafikerade väg. Trafiken har ökat markant sen köpcentret i Charlottenberg öppnade. Den tunga trafiken till och från Norge har också ökat och där är timmerbilarna värst. De går dygnet runt, även de svenska.

Vi har också fått en ökad grusbilstrafik sen grustäkten bortom Sandmon öppnade för ett par år sen.

Vi ser fram emot en trafikräkning! Det absolut största skälet att ha belysningen kvar är skolbarnen, som går på och av skolbussen och det antalet har glädjande nog ökat den senaste tiden. Det får bara inte hända någon olycka, ett liv går ju inte att nog värdera!

Kostnaden för vägbelysningen i Häljeboda och Håvilsrud är inte alls i klass med de summor som satsas på exempelvis Valfjället varje år. Och där handlar det inte om något basbehov, vilket vår vägbelysning faktiskt är!

Eva Lanvald

För befolkningen i Häljeboda och Håvilsrud

I en artikel om vägbelysningen på landsbygden i Eda och speciellt I Häljeboda i NWT den 1/12 uttalade sig bland andra Johanna Söderberg och sa att de har försökt att vara så rättvisa som möjligt, men att kommunen måste prioritera och då plockar bort vägbelysningen där det är minst folk som rör sig.

Det måste väl ändå röra sig betydligt mer folk längs en länsväg till Norge genom Häljeboda och Håvilsrud än på en lokal gata i Charlottenberg? Ja, till och med om man jämför Storgatan med Häljebodavägen, vilket en av våra invånare i Häljeboda har gjort. Han fick det till att vi har dubbelt så mycket trafik här. Han har räknat antalet bilar.

Nej, vi skulle snarare behöva fler lampor längs denna hårt trafikerade väg. Trafiken har ökat markant sen köpcentret i Charlottenberg öppnade. Den tunga trafiken till och från Norge har också ökat och där är timmerbilarna värst. De går dygnet runt, även de svenska.

Vi har också fått en ökad grusbilstrafik sen grustäkten bortom Sandmon öppnade för ett par år sen.

Vi ser fram emot en trafikräkning! Det absolut största skälet att ha belysningen kvar är skolbarnen, som går på och av skolbussen och det antalet har glädjande nog ökat den senaste tiden. Det får bara inte hända någon olycka, ett liv går ju inte att nog värdera!

Kostnaden för vägbelysningen i Häljeboda och Håvilsrud är inte alls i klass med de summor som satsas på exempelvis Valfjället varje år. Och där handlar det inte om något basbehov, vilket vår vägbelysning faktiskt är!

Eva Lanvald

För befolkningen i Häljeboda och Håvilsrud