2014-12-17 18:15

2015-01-20 23:11

Zara bloggar om Rio på nwt.se

BLOGG: The brazilian way

Zara Olsson från Karlstad är ett nytt tillskott bland bloggarna på nwt.se.

The brazilian way – vad handlar bloggen om?

– På den här bloggen berättar jag om Rio de Janeiro, vardagen, verkligheten och kontrasterna. Inläggen varvas med kortare nyhetsreportage och självklart en mängd tips till alla som ska eller vill besöka Rio. Så om du är på väg hit och vill veta mer – kontaktuppgifter hittar du på bloggen.

Berätta lite om dig själv!

– Jag heter Zara Olsson, är född och uppväxt i Karlstad. Sedan ett år tillbaka bor jag på obestämd tid i Rio de Janeiro. Till vardags arbetar jag på en brasiliansk tv-kanal och driver tillsammans med min sambo Francis en holiday home agentur med uthyrning av semesterlägenheter till Rio-resenärer.

Och när du inte jobbar med tv och lägenheter, vad gör du då?

– Jag älskar att gå på upptäcktsfärder, plåta omgivningar och hänga på stranden. Så fort tillfälle ges skriver jag en massa. Bland annat på uppdrag från Brasiliens största websida för damfotboll (futebolfeminino.info).

Vad gjorde du innan du flyttade till Brasilien?

– En mängd olika saker, men mest har jag nog rest och jobbat. Precis innan Rio-flytten bodde jag i Malmö där jag bland annat pluggade och drev min egna lilla klädbutik.

Kan du berätta något om dig som ingen vet?

– Jag upplevs nog som en ganska lugn och harmonisk själ (vilket jag oftast är) men ibland bubblar det över av känslor och raseri vilket kan leda till barnsliga utbrott. Jag är med andra ord ganska hetlevrad. Det är det få som vet.


Du hittar Zaras blogg The Brazilian Way här.

The brazilian way – vad handlar bloggen om?

– På den här bloggen berättar jag om Rio de Janeiro, vardagen, verkligheten och kontrasterna. Inläggen varvas med kortare nyhetsreportage och självklart en mängd tips till alla som ska eller vill besöka Rio. Så om du är på väg hit och vill veta mer – kontaktuppgifter hittar du på bloggen.

Berätta lite om dig själv!

– Jag heter Zara Olsson, är född och uppväxt i Karlstad. Sedan ett år tillbaka bor jag på obestämd tid i Rio de Janeiro. Till vardags arbetar jag på en brasiliansk tv-kanal och driver tillsammans med min sambo Francis en holiday home agentur med uthyrning av semesterlägenheter till Rio-resenärer.

Och när du inte jobbar med tv och lägenheter, vad gör du då?

– Jag älskar att gå på upptäcktsfärder, plåta omgivningar och hänga på stranden. Så fort tillfälle ges skriver jag en massa. Bland annat på uppdrag från Brasiliens största websida för damfotboll (futebolfeminino.info).

Vad gjorde du innan du flyttade till Brasilien?

– En mängd olika saker, men mest har jag nog rest och jobbat. Precis innan Rio-flytten bodde jag i Malmö där jag bland annat pluggade och drev min egna lilla klädbutik.

Kan du berätta något om dig som ingen vet?

– Jag upplevs nog som en ganska lugn och harmonisk själ (vilket jag oftast är) men ibland bubblar det över av känslor och raseri vilket kan leda till barnsliga utbrott. Jag är med andra ord ganska hetlevrad. Det är det få som vet.


Du hittar Zaras blogg The Brazilian Way här.