2014-12-17 22:15

2015-01-20 23:11

Foto: Joachim Lagercrantz

Julkonsert på Sundstagymnasiet

KARLSTAD: Omtyckt tradition upprätthölls

På onsdagen hälsades julen välkommen på Sundstagymnasiet. Elever på skolans estetiska program, bjöd på juliga toner i aulan och en fantasifull och bred repertoar.

Julkonserten i Sundstaaulan är ett återkommande och uppskattat musikevent i Karlstad. De medverkande eleverna arrangerade som alltid konserten, tillsammans med sina lärare. I år inleddes kvällens musikhändelse med traditionell sång av 2-3-kören. Därefter mixades utbudet rejält. Inte ens den gamle filmhjälten James Bond lämnades utanför.

Låten ”Live and let die” spelades och mottogs med dundrande applåder. Bing Crosbys White Christmas fanns med på ett hörn och den framlidna sångerskan Monica Zetterlund, gavs stort utrymme. Till hennes ära framfördes några av hennes älskade klassiker, däribland låtarna Mr Kelly, skriven av Ove Törnqvist och låten ”Gröna små äpplen”.

Jazzälskarna på plats fick sitt lysmäte och kvällens artister drog ned stora applåder.

Julkonserten i Sundstaaulan är ett återkommande och uppskattat musikevent i Karlstad. De medverkande eleverna arrangerade som alltid konserten, tillsammans med sina lärare. I år inleddes kvällens musikhändelse med traditionell sång av 2-3-kören. Därefter mixades utbudet rejält. Inte ens den gamle filmhjälten James Bond lämnades utanför.

Låten ”Live and let die” spelades och mottogs med dundrande applåder. Bing Crosbys White Christmas fanns med på ett hörn och den framlidna sångerskan Monica Zetterlund, gavs stort utrymme. Till hennes ära framfördes några av hennes älskade klassiker, däribland låtarna Mr Kelly, skriven av Ove Törnqvist och låten ”Gröna små äpplen”.

Jazzälskarna på plats fick sitt lysmäte och kvällens artister drog ned stora applåder.