2014-12-17 06:00

2015-01-20 23:10

Historia med bojorten

VÄNERSBORG

I samband med bojortens besök i somras i Vänersborg döptes Fisketorget om till Bojortkajen. Även Vänersborg har en bojort i sitt kommunvapen och Christine af Bro besök i staden uppskattas mycket.

Nu har en skylt på fyra språk satts upp vid kajen i Vänersborg. Den berättar om bojortarnas historia och deras betydelse för Vänersjöfarten. Tavlan ger informationen på fyra språk. Bakom projektet ligger Vänersborgskännaren Per Hedqvist en sann vän av Kristinehamns bojort, som varje sommar besöker Vänersborg.

På skylten finns en QR-kod så att man med hjälp av mobiltelefonen kan läsa vidare om Vänerns sjöfartshistoria.

Nu har en skylt på fyra språk satts upp vid kajen i Vänersborg. Den berättar om bojortarnas historia och deras betydelse för Vänersjöfarten. Tavlan ger informationen på fyra språk. Bakom projektet ligger Vänersborgskännaren Per Hedqvist en sann vän av Kristinehamns bojort, som varje sommar besöker Vänersborg.

På skylten finns en QR-kod så att man med hjälp av mobiltelefonen kan läsa vidare om Vänerns sjöfartshistoria.