2014-12-16 06:00

2015-01-20 23:10

Locka inte hit fler fåglar…bättre hjälpa dem på plats

VÄRMLAND: Dumt köpa fågelfrön och talgbollar

På förekommen anledning vill jag bestämt avråda från att mata fåglarna under vintern. Ju fler du matar, desto fler sitter vid fågelbordet i morgon. I princip kan alla komma hit till Sverige och tigga.

Nej, låt dem flyga tillbaka till de länder där de hör hemma. Inte ska vi svenskar behöva köpa talgbollar nu inför julen. Vi behöver våra pengar till julklappar, glögg och skinka. För att inte nämna nyår, då måste vi ha hummer och champagne. Raketer hör också till våra svenska traditioner. Efter nyår är vi ett fattigt folk, som knappt har råd med mat till oss själva.

För resten kommer de inte en och en utan i flockar, så det är säkert något lurt med detta. I bland kommer en större och tar de bästa bitarna. Därför misstänker jag att de små fåglarna blir utnyttjade.

Nej, ska vi hjälpa är det bättre att skicka fågelfrön till det land där fåglarna befinner sig.

EU måste faktiskt lösa problemet. Här i Sverige har vi nog med att ta hand om våra egna skator.


Ego

Fotnot: Vi har uppmärksammat likheterna med Malte Hallquist succé om flyttfåglar från tidigare i höstas, som du kan se här.

På förekommen anledning vill jag bestämt avråda från att mata fåglarna under vintern. Ju fler du matar, desto fler sitter vid fågelbordet i morgon. I princip kan alla komma hit till Sverige och tigga.

Nej, låt dem flyga tillbaka till de länder där de hör hemma. Inte ska vi svenskar behöva köpa talgbollar nu inför julen. Vi behöver våra pengar till julklappar, glögg och skinka. För att inte nämna nyår, då måste vi ha hummer och champagne. Raketer hör också till våra svenska traditioner. Efter nyår är vi ett fattigt folk, som knappt har råd med mat till oss själva.

För resten kommer de inte en och en utan i flockar, så det är säkert något lurt med detta. I bland kommer en större och tar de bästa bitarna. Därför misstänker jag att de små fåglarna blir utnyttjade.

Nej, ska vi hjälpa är det bättre att skicka fågelfrön till det land där fåglarna befinner sig.

EU måste faktiskt lösa problemet. Här i Sverige har vi nog med att ta hand om våra egna skator.


Ego

Fotnot: Vi har uppmärksammat likheterna med Malte Hallquist succé om flyttfåglar från tidigare i höstas, som du kan se här.