2014-12-16 06:00

2015-01-20 22:44

Ingen möjlighet att få rätt

HYRESLÄGENHETER: Karlskogahem erkänner inte kalla lägenheter

Det finns inte en möjlighet, att få KarlskogaHem, att erkänna, att vissa lägenheter är kalla och dragiga. Jag bor i en gavellägenhet med fyra kalla ytterväggar och kalla golv och det är byggt 1960. Vid kalla golv och kalla väggar uppstår ett drag, som upplevs som kyla och då behövs en innetemperatur på minst 23 grader, för att avhjälpa det obehaget. Sovrummet är kyligast så madrass och sängkläder är kalla. Den enda tänkbara placeringen för sängen är i det kallaste hörnet av rummet och då känner jag, när jag ligger, hur det drar runt huvudet.

Jag har kämpat snart i tre år och fått många otrevliga svar och råd. Det är endast Bravidas personal och förvaltningschefen, som bemött mig med respekt och varit vänliga. T.ex. vid två plusgrader ute är elementen varma på förmiddagen, sedan avtar värmen till eftermiddag och till kvällen är de ljumma och nattetid är elementen kalla. Mitt råd är: ”Köp en värmemadrass, som är minst 140 cm. lång och som kan ställas in på 12 timmars värme och ett fläktelement, som du låter gå dygnet runt.” Jag sitter på en värmedyna, när jag ser på TV och jag har placerat fåtöljen, så långt som möjligt är, från de kalla väggarna.

Jag är klädd i långkalsonger och däröver mysbyxor och på överkroppen en flanellskjorta med en varm fleecetröja över. På natten har jag på mig en flanellskjorta plus en fleecetröja. Min elräkning ökar med två till trehundra, när jag använder elelement och värmemadrass. Besparingar är det, som vi får uppleva verkningarna av, såsom sämre skötsel av utemiljön och dålig städning av allmänna utrymmen inne och lägre innetemperatur. Vi ska även som hyresgäster ansvara för persienner och vad kommer härnäst av besparingar. Sluta kämpa, för du får aldrig rätt gentemot KarlskogaHem AB.

Min önskan är, att KarlskogaHem ej besvarar denna inlaga.!

Adekvata åtgärder

Det finns inte en möjlighet, att få KarlskogaHem, att erkänna, att vissa lägenheter är kalla och dragiga. Jag bor i en gavellägenhet med fyra kalla ytterväggar och kalla golv och det är byggt 1960. Vid kalla golv och kalla väggar uppstår ett drag, som upplevs som kyla och då behövs en innetemperatur på minst 23 grader, för att avhjälpa det obehaget. Sovrummet är kyligast så madrass och sängkläder är kalla. Den enda tänkbara placeringen för sängen är i det kallaste hörnet av rummet och då känner jag, när jag ligger, hur det drar runt huvudet.

Jag har kämpat snart i tre år och fått många otrevliga svar och råd. Det är endast Bravidas personal och förvaltningschefen, som bemött mig med respekt och varit vänliga. T.ex. vid två plusgrader ute är elementen varma på förmiddagen, sedan avtar värmen till eftermiddag och till kvällen är de ljumma och nattetid är elementen kalla. Mitt råd är: ”Köp en värmemadrass, som är minst 140 cm. lång och som kan ställas in på 12 timmars värme och ett fläktelement, som du låter gå dygnet runt.” Jag sitter på en värmedyna, när jag ser på TV och jag har placerat fåtöljen, så långt som möjligt är, från de kalla väggarna.

Jag är klädd i långkalsonger och däröver mysbyxor och på överkroppen en flanellskjorta med en varm fleecetröja över. På natten har jag på mig en flanellskjorta plus en fleecetröja. Min elräkning ökar med två till trehundra, när jag använder elelement och värmemadrass. Besparingar är det, som vi får uppleva verkningarna av, såsom sämre skötsel av utemiljön och dålig städning av allmänna utrymmen inne och lägre innetemperatur. Vi ska även som hyresgäster ansvara för persienner och vad kommer härnäst av besparingar. Sluta kämpa, för du får aldrig rätt gentemot KarlskogaHem AB.

Min önskan är, att KarlskogaHem ej besvarar denna inlaga.!

Adekvata åtgärder