2014-12-16 06:00

2015-01-20 23:10

Här kör man vidare

HAGFORS: Nya bussterminalen invigd

Med en dans, bandklippning och en trummande fanfar invigdes den nya bussterminalen i Hagfors på måndagseftermiddagen. Kort efter rullade den ena bussen efter de andra in till respektive perrong.

Att bussarna har sina speciella uppställningsplatser är en av nyheterna vid terminalen. Det underlättar för passagerarna att se var bussen de ska med stannar till liksom att utformningen är säker och tillgänglig för alla.

Ändrad färdriktning

Bilister som ska in på området, för att exempelvis besöka pizzerian, måste numera köra in via Gjutarevägen, som bussarna. Den tidigare infarten från Atterbergsvägen är utfart för bussarna och enkelriktad, något som inte uppmärksammades av den bilist som kom strax efter invigningen.

Ombyggnaden är ett projekt som Värmlandstrafik, Trafikverket och Hagfors kommun står bakom. Budgeten var satt till åtta miljoner kronor och den har man hållit sig under, enligt samhällbyggnadschef Kenneth Eriksson.

Att bussarna har sina speciella uppställningsplatser är en av nyheterna vid terminalen. Det underlättar för passagerarna att se var bussen de ska med stannar till liksom att utformningen är säker och tillgänglig för alla.

Ändrad färdriktning

Bilister som ska in på området, för att exempelvis besöka pizzerian, måste numera köra in via Gjutarevägen, som bussarna. Den tidigare infarten från Atterbergsvägen är utfart för bussarna och enkelriktad, något som inte uppmärksammades av den bilist som kom strax efter invigningen.

Ombyggnaden är ett projekt som Värmlandstrafik, Trafikverket och Hagfors kommun står bakom. Budgeten var satt till åtta miljoner kronor och den har man hållit sig under, enligt samhällbyggnadschef Kenneth Eriksson.