2014-12-15 06:00

2015-01-20 22:44

Svårt med fridolinsk rundresa

BUBBEL FRÅN BYRÅN

2,8 kommuner per dag via tåg och cykel. I Byråns öron låter det inte helt realistiskt, men han är å andra sidan inte nödvändigtvis minister perioden ut

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), mest känd för sina plågsamma Youtubevideor, lovade kort innan det meddelades att Stefan Löfven (S) tänker utlysa extra val i slutet av året att han under våren skulle besöka alla landets kommuner. Eftersom det är lite si och så med matematikkunskaperna i svensk skola och Fridolin trots allt är ett barn av sin tid vill Byrån gärna hjälpa till.

Om våren räknas som första halvåret 2015 så har Fridolin 26 veckor på sig. Torsdagarna går bort då för då är det fruktstund och regeringsmöte i Stockholm vilket innebär fyra resdagar per vecka. 104 resdagar ska alltså täcka in 290 kommuner. Inrikesflyg är knappast att tänka på för en miljöpartist, inte heller bil (vilket som alla vet är ett transportmedel endast lämpat för landsbygdsbor som inte förstår att bo på Södermalm). Detta innebär rimligtvis att Fridolin har planerat att besöka inte mindre än 2,8 kommuner per dag via tåg och cykel. I Byråns öron låter det inte helt realistiskt, men han är å andra sidan inte nödvändigtvis minister perioden ut.

Före valet lovade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) att han skulle lösa skolans problem på 100 dagar. Den 3 oktober tillträdde han, följaktligen går fristen ut den 10 januari.

Byrån ser fram emot att terminsstarten blir en rivstart för den nya kunskapsskolan, med ordning och reda i klassrummen, stigande skolresultat och nöjdare lärare som kvitto. Upp till bevis nu Fridolin!

Senast två dagar före budgetomröstningen förklarade statsminister Stefan Löfven (S) att han inte tänkte sitta kvar och administrera en annan budget än regeringens. 45 minuter efter att Alliansens budget hade röstats igenom av riksdagen förklarade statsministern att den enda chans han såg att klamra sig fast vid makten och möjligheten att få administrera en annan budget var att avsätta riksdagen och utlysa extra val. Den första reaktionen från såväl experter som väljare var chock. Men sedan insåg alla snabbt vad som hade hänt med alla andra löften som Löfven ställt ut det senaste året och genast verkade allt mycket rimligt. Byrån utgår därför från att Löfven lider av dåligt minne snarare än att han saknar respekt för den svenska parlamentarismen.

Svenska Nyhetsbyrån

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), mest känd för sina plågsamma Youtubevideor, lovade kort innan det meddelades att Stefan Löfven (S) tänker utlysa extra val i slutet av året att han under våren skulle besöka alla landets kommuner. Eftersom det är lite si och så med matematikkunskaperna i svensk skola och Fridolin trots allt är ett barn av sin tid vill Byrån gärna hjälpa till.

Om våren räknas som första halvåret 2015 så har Fridolin 26 veckor på sig. Torsdagarna går bort då för då är det fruktstund och regeringsmöte i Stockholm vilket innebär fyra resdagar per vecka. 104 resdagar ska alltså täcka in 290 kommuner. Inrikesflyg är knappast att tänka på för en miljöpartist, inte heller bil (vilket som alla vet är ett transportmedel endast lämpat för landsbygdsbor som inte förstår att bo på Södermalm). Detta innebär rimligtvis att Fridolin har planerat att besöka inte mindre än 2,8 kommuner per dag via tåg och cykel. I Byråns öron låter det inte helt realistiskt, men han är å andra sidan inte nödvändigtvis minister perioden ut.

Före valet lovade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) att han skulle lösa skolans problem på 100 dagar. Den 3 oktober tillträdde han, följaktligen går fristen ut den 10 januari.

Byrån ser fram emot att terminsstarten blir en rivstart för den nya kunskapsskolan, med ordning och reda i klassrummen, stigande skolresultat och nöjdare lärare som kvitto. Upp till bevis nu Fridolin!

Senast två dagar före budgetomröstningen förklarade statsminister Stefan Löfven (S) att han inte tänkte sitta kvar och administrera en annan budget än regeringens. 45 minuter efter att Alliansens budget hade röstats igenom av riksdagen förklarade statsministern att den enda chans han såg att klamra sig fast vid makten och möjligheten att få administrera en annan budget var att avsätta riksdagen och utlysa extra val. Den första reaktionen från såväl experter som väljare var chock. Men sedan insåg alla snabbt vad som hade hänt med alla andra löften som Löfven ställt ut det senaste året och genast verkade allt mycket rimligt. Byrån utgår därför från att Löfven lider av dåligt minne snarare än att han saknar respekt för den svenska parlamentarismen.

Svenska Nyhetsbyrån