2014-12-15 09:42

2015-01-20 23:10

Sprudlande dansglädje

ÅMÅL: Större scen gav större upplevelse

Fartfyllt, underhållande och festligt värre var det i söndags när Dansglädje avslutade höstterminen med en föreställning på Karlbergsteatern i Åmål.

Ambitioner växer ofta i takt med självförtroendet. Därför flyttades årets höstuppvisning från Karlbergsgymnasiets A-hall till stora scenen i aulan, eller Karlbergsteatern, som lokalen också brukar kallas. Första och enda repetitionen hölls bara någon timme innan ridån gick upp, men om det fanns någon nervositet bland dansarna så överskuggades den av glädje.

– Alla älskar att uppträda inför publik, säger ledaren Sandra Halling, som startade Dansglädje inom ramen för Studieförbundet Vuxenskolan för cirka tre år sedan.

Kusiner i centrum

Gruppen föddes ur ett projektarbete på gymnasiet. Tillsammans med kusinen Jakob Halvorsen, som har downs syndrom, bestämde sig Sandra Halling för att skapa en dansföreställning. Sedan dess har fler och fler anslutit, men båda kusinerna spelar fortfarande varsin huvudroll.

Med sin inlevelsefulla tolkning av ”Hard Rock Hallelujah” har Jakob Halvorsen skapat en publikfavorit som verkar gå hem hos alla, så också på Karlbergsteatern. I övrigt dansades det till allt från schlagerlåtar till Abba-klassiker.

Fortsättning följer

Som avslutning fick publiken se ett nummer som Åmålsgruppen har lånat från Glada Hudik-teatern. Huvudrollen gjordes av Hanna Olsson, en av många som fått stärkt självförtroende genom dansen.

– Jag kommer att fortsätta leda gruppen så länge vi tycker det är roligt, säger Sandra Halling.

Ambitioner växer ofta i takt med självförtroendet. Därför flyttades årets höstuppvisning från Karlbergsgymnasiets A-hall till stora scenen i aulan, eller Karlbergsteatern, som lokalen också brukar kallas. Första och enda repetitionen hölls bara någon timme innan ridån gick upp, men om det fanns någon nervositet bland dansarna så överskuggades den av glädje.

– Alla älskar att uppträda inför publik, säger ledaren Sandra Halling, som startade Dansglädje inom ramen för Studieförbundet Vuxenskolan för cirka tre år sedan.

Kusiner i centrum

Gruppen föddes ur ett projektarbete på gymnasiet. Tillsammans med kusinen Jakob Halvorsen, som har downs syndrom, bestämde sig Sandra Halling för att skapa en dansföreställning. Sedan dess har fler och fler anslutit, men båda kusinerna spelar fortfarande varsin huvudroll.

Med sin inlevelsefulla tolkning av ”Hard Rock Hallelujah” har Jakob Halvorsen skapat en publikfavorit som verkar gå hem hos alla, så också på Karlbergsteatern. I övrigt dansades det till allt från schlagerlåtar till Abba-klassiker.

Fortsättning följer

Som avslutning fick publiken se ett nummer som Åmålsgruppen har lånat från Glada Hudik-teatern. Huvudrollen gjordes av Hanna Olsson, en av många som fått stärkt självförtroende genom dansen.

– Jag kommer att fortsätta leda gruppen så länge vi tycker det är roligt, säger Sandra Halling.

  • Andreas Dagström