2014-12-15 06:00

2015-01-20 23:10

Ny lunchrestaurang

KARLSKOGA: "Det känns jättestort"

I tisdags öppnades det en ny restaurang i Karlskoga. Den forna Restaurang Masten heter numera Hugo restaurang och café. Ägaren är Annika Lekberg som sedan tidigare äger caféet inne på Transcom.
– Det känns jättespännande, säger Annika Lekberg.

Sedan mitten av september har arbetet varit i full gång med att renovera den nya restaurangen som ligger i gamla Restaurang Mastens lokaler.

– Vi har jobbat dag och natt, helrenoverat allting, nästan allting är på plats nu, bara några småsaker som fattas, säger Lekberg.

Ingen tvekan

Annika Lekberg är sedan tidigare känd inom cafébranschen, hon har nämligen arbetat i tio år på caféet inne på Transcom. När hon fick nys om att lokalen precis bredvid blev ledig så tvekade hon inte.

– Jag fick en förfrågan från fastighetsägaren och kände då att jag ville testa på något nytt, vidga mina vyer lite, säger Lekberg.

Dagens lunch

Nu kommer Lekberg driva den nya restaurangen samtidigt som hon kommer att behålla caféet inne på Transcom. I tisdags öppnades dörrarna och restaurangen fylldes med folk. Först och främst är det lunchen som Lekberg kommer att satsa på.

– Det kommer att finnas två stycken dagens lunch samt en vegetarisk rätt och en dagens pasta. Vi kommer även att ha en liten a la carte, säger Lekberg.

”Bra respons”

Lekberg med personal hoppas nu på att Karlskogafolket ska hitta till denna nya restaurang.

Hur känns det att öppna en egen restaurang?

– Det känns jättestort, jag hoppas att det ska bli bra. Man är självklart lite nervös men det gäller att vi är lyhörda och lyssnar på våra kunder. Hittills har vi fått bra respons så det känns roligt och inspirerande, säger Lekberg.

Sedan mitten av september har arbetet varit i full gång med att renovera den nya restaurangen som ligger i gamla Restaurang Mastens lokaler.

– Vi har jobbat dag och natt, helrenoverat allting, nästan allting är på plats nu, bara några småsaker som fattas, säger Lekberg.

Ingen tvekan

Annika Lekberg är sedan tidigare känd inom cafébranschen, hon har nämligen arbetat i tio år på caféet inne på Transcom. När hon fick nys om att lokalen precis bredvid blev ledig så tvekade hon inte.

– Jag fick en förfrågan från fastighetsägaren och kände då att jag ville testa på något nytt, vidga mina vyer lite, säger Lekberg.

Dagens lunch

Nu kommer Lekberg driva den nya restaurangen samtidigt som hon kommer att behålla caféet inne på Transcom. I tisdags öppnades dörrarna och restaurangen fylldes med folk. Först och främst är det lunchen som Lekberg kommer att satsa på.

– Det kommer att finnas två stycken dagens lunch samt en vegetarisk rätt och en dagens pasta. Vi kommer även att ha en liten a la carte, säger Lekberg.

”Bra respons”

Lekberg med personal hoppas nu på att Karlskogafolket ska hitta till denna nya restaurang.

Hur känns det att öppna en egen restaurang?

– Det känns jättestort, jag hoppas att det ska bli bra. Man är självklart lite nervös men det gäller att vi är lyhörda och lyssnar på våra kunder. Hittills har vi fått bra respons så det känns roligt och inspirerande, säger Lekberg.

  • Fredrik Narvelid