2014-12-15 18:56

2015-01-20 23:10

Gamla BIK-stjärnor vann veteran-match

ISHOCKEY: Kval till veteran-SM

BIK Karlskogas veteraner fick en bra start på kvalet till Veteran-SM.
Genom seger med 5–4 mot Arvika ligger BIK bra till i kampen om att gå till regionskval.

SM i veteranishockey är för spelare som har fyllt 35 år. SM-slutspelet för veteraner 2015 går i Trångsund den 10 till 11 april. För att ta sig dit krävs först att ta sig vidare från distriktskvalet och sedan också från regionskvalet.

BIK Karlskogas veteraner ingår i värmländska distriktskvalet där man slåss med Kil och Arvika om en plats till regionskvalet. Två lag från varje region (norr, väst, öst och syd) tar sig sedan till SM-slutspelet (totalt åtta lag).

Bra match

Distriktskvalet spelas som en serie och BIK Karlskoga ligger bra till i sin kvalgrupp tack vare söndagens seger hemma i Nobelhallen. Matchen mot Arvika, som spelades i två perioder, slutade 5–4 till BIK efter mål av Björn Eriksson 2, Björn Östlund, Lars Norell och Tobias Thermell.

– Det var en riktigt bra match med härlig fart, för att vara gubbar som spelar. Spelmässigt var vi det lite bättre laget, och vi kunde ha vunnit med någon mer puck, men Arvika gjorde det ändå bra, säger Magnus Edman i BIK-veteranerna.

Kil väntar

BIK spelade med ett namnkunnigt lag där det fanns gott om gamla stjärnspelare.

– De flesta var riktigt bra, men Björn Eriksson, Björn Östlund och Lars Schreiber stack ändå ut på ett positivt sätt, säger Magnus Edman.

Han tillägger sedan med ett skratt:

– Men vi tyckte från sidan att Thermell såg lite trött och blek ut, haha.

För BIK-veteranerna väntar nu bortamatch mot Kil den 3 januari i den fortsatta jakten på en slutlig plats till SM-slutspelet.

SM i veteranishockey är för spelare som har fyllt 35 år. SM-slutspelet för veteraner 2015 går i Trångsund den 10 till 11 april. För att ta sig dit krävs först att ta sig vidare från distriktskvalet och sedan också från regionskvalet.

BIK Karlskogas veteraner ingår i värmländska distriktskvalet där man slåss med Kil och Arvika om en plats till regionskvalet. Två lag från varje region (norr, väst, öst och syd) tar sig sedan till SM-slutspelet (totalt åtta lag).

Bra match

Distriktskvalet spelas som en serie och BIK Karlskoga ligger bra till i sin kvalgrupp tack vare söndagens seger hemma i Nobelhallen. Matchen mot Arvika, som spelades i två perioder, slutade 5–4 till BIK efter mål av Björn Eriksson 2, Björn Östlund, Lars Norell och Tobias Thermell.

– Det var en riktigt bra match med härlig fart, för att vara gubbar som spelar. Spelmässigt var vi det lite bättre laget, och vi kunde ha vunnit med någon mer puck, men Arvika gjorde det ändå bra, säger Magnus Edman i BIK-veteranerna.

Kil väntar

BIK spelade med ett namnkunnigt lag där det fanns gott om gamla stjärnspelare.

– De flesta var riktigt bra, men Björn Eriksson, Björn Östlund och Lars Schreiber stack ändå ut på ett positivt sätt, säger Magnus Edman.

Han tillägger sedan med ett skratt:

– Men vi tyckte från sidan att Thermell såg lite trött och blek ut, haha.

För BIK-veteranerna väntar nu bortamatch mot Kil den 3 januari i den fortsatta jakten på en slutlig plats till SM-slutspelet.

  • Marie Remnevik