2014-12-13 06:00

2015-01-20 22:50

V75 i sista stund

TRAV

Mantorp
Upploppets längd: 178 meter.
Väder: mulet och någon plusgrad.

Kommentar om omgången

Det är Mantorps tur att arrangera V75 och med tanke på årstiden är det mycket bra klass på omgången. När det handlar om Mantorp ska man tänka på att banan har ett kort upplopp, vilket är gynnsamt för spetshästarna, samt att det är god spetschans för de innersta spåren bakom startbilen.

Favoriterna

Digital Ink (V75-3) har inte haft det toppår som femåring som många på förhand trodde, men på slutet har han visat bra form. Efter V75-vinsten i Eskilstuna blev han tvåa bakom Nahar i världsrekordloppet på Solvalla. Digital Ink är bästa hästen i det här loppet, men trots att han gick till final i Elitloppet är kort distans ingen fördel. Många kommer att spika Digital Ink, men undertecknad väljer att gardera med Nothing But Class, Miss Sue V. och Noras Bean.

Falcon Håleryd (V75-1) har hittat flera växlar sedan han flyttades från Fredrik Persson till Johan Untersteiner. Efter spetsvinsten på Solvalla näst senast satt han fast med sparade krafter bakom Lover Face på Jägersro. Många drar sig för att spika i den första avdelningen på V75, men Falcon Håleryd ska ha bra segerchans.

Fleetfoot Hanover (V75-7) vann från spets senast men det var inte mycket krafter kvar i mål och hon är bättre på kort distans än 2 140 meter. Hon kommer med största sannolikhet att ta ledningen från innerspåret, men möter ett par tuffa hingstar och är väl klar favorit kontra segerchansen.

V75-dragen

Mr Southwind (V75-4) var mycket fin vid spetsvinsten senast. Det var första gången han tävlade barfota bak och det blir samma nu.

Västerbo Highflyer (V75-7) fick utdelning på formen senast och förstärks nu med Björn Goop. En av de mest streckvärda hästarna i omgången!

Värmlandshästar

Gosab Blues (V75-1) möter tuffa hästar och får smyga med.

Pippi (V75-2) är speedig men fick ett trist läge.

Furyk (V75-5) är i toppform och kan skrälla från spets.

Strukna hästar

V75-5: 7 Bazir Dimanche, 13 Costatantisoldi.

Kommentar om omgången

Det är Mantorps tur att arrangera V75 och med tanke på årstiden är det mycket bra klass på omgången. När det handlar om Mantorp ska man tänka på att banan har ett kort upplopp, vilket är gynnsamt för spetshästarna, samt att det är god spetschans för de innersta spåren bakom startbilen.

Favoriterna

Digital Ink (V75-3) har inte haft det toppår som femåring som många på förhand trodde, men på slutet har han visat bra form. Efter V75-vinsten i Eskilstuna blev han tvåa bakom Nahar i världsrekordloppet på Solvalla. Digital Ink är bästa hästen i det här loppet, men trots att han gick till final i Elitloppet är kort distans ingen fördel. Många kommer att spika Digital Ink, men undertecknad väljer att gardera med Nothing But Class, Miss Sue V. och Noras Bean.

Falcon Håleryd (V75-1) har hittat flera växlar sedan han flyttades från Fredrik Persson till Johan Untersteiner. Efter spetsvinsten på Solvalla näst senast satt han fast med sparade krafter bakom Lover Face på Jägersro. Många drar sig för att spika i den första avdelningen på V75, men Falcon Håleryd ska ha bra segerchans.

Fleetfoot Hanover (V75-7) vann från spets senast men det var inte mycket krafter kvar i mål och hon är bättre på kort distans än 2 140 meter. Hon kommer med största sannolikhet att ta ledningen från innerspåret, men möter ett par tuffa hingstar och är väl klar favorit kontra segerchansen.

V75-dragen

Mr Southwind (V75-4) var mycket fin vid spetsvinsten senast. Det var första gången han tävlade barfota bak och det blir samma nu.

Västerbo Highflyer (V75-7) fick utdelning på formen senast och förstärks nu med Björn Goop. En av de mest streckvärda hästarna i omgången!

Värmlandshästar

Gosab Blues (V75-1) möter tuffa hästar och får smyga med.

Pippi (V75-2) är speedig men fick ett trist läge.

Furyk (V75-5) är i toppform och kan skrälla från spets.

Strukna hästar

V75-5: 7 Bazir Dimanche, 13 Costatantisoldi.