2014-12-13 06:00

2015-01-20 23:10

Slutar som ordförande

FILIPSTAD: Bengt-Olov Persson (S) slutar med politiken

Trotjänare. Tiden med ordförandeklubban i hand är förbi. På fredagen tackade Bengt-Olov Persson (S) för sig i miljö- och byggnadsnämnden.
Hur han nu ska fylla tiden som förut ägnades åt politik, är han inte orolig för.
– Jag är pensionär vet du!

Hans politiska karriär tog sin början under 80-talet. Från att ha varit som han själv uttrycker det ”en vanlig medarbetare” blev i dag 70-årige Bengt-Olov Persson, sedan ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Filipstads kommun. Men när det hände, ja det minns han inte.

– Jag håller ju inte ordning på år och sånt! Jag tycker inte man ska titta för mycket bakåt, jag tycker man ska se framåt i stället. Hur länge jag har suttit som ordförande? Ja, vad kan det vara, fyra, fem perioder är det nog.

Trots alla år Bengt-Olov har varit aktiv i nämnden var det en osentimental man FT pratade med efter det sista mötet som hölls på fredagen.

– Det känns väl precis som vanligt, förkunnade han.

Innehållsrika år

Om man trotsar Bengt-Olovs motto, att inte se tillbaka på det förgångna, och ändå kastar en blick i backspegeln skymtar innehållsrika år. Bengt-Olov berättar bland annat om stormarna som drog fram inom verksamheten innan Hannes Fellsman tillträdde som ny chef miljö- och byggnadsförvaltningen.

– Det var en mycket turbulent tid, men vad det handlade om är ingenting att skriva om nu. Jag stöttade Hannes från första stund och jag tycker att han gjort ett jättebra arbete.

Andra positiva minnen Bengt-Olov bär med sig är alla glada reaktioner han fått när nämnden beviljat ett bygglov.

– Det är mycket trevligt när man får göra någon glad. En del har till och med ringt upp i efterhand och tackat.

Ett bygglov kommer han särskilt ihåg:

– Det sista stora bygglovet var OLW. Jag är byggnadsarbetare i grunden och var med och byggde där. Jag har inte jobbat som snickare utan med armering och betong, det har jag hållit på med från det att jag var 14 år tills jag blev 63.

Samtidigt som Bengt-Olov avslutar sitt ordförandeskap väljer han också att ta klivet ut ur politiken. Att dagarna nu ska bli långa och tråkiga är han inte det minsta bekymrad över – som pensionär har man alltid brått! Dessutom blir det mer tid över att ägna åt ett av sina stora intressen:

– Jag tycker mycket om att titta på sport. Jag höll själv på med fotboll och bandy när jag var ung.

Hur vill du sammanfatta tiden som ordförande?

– Som mycket bra. Det har varit bra folk i nämnden, få konflikter. Många har strävat efter att få sitta i miljö och bygg.

Bengt-Olovs efterträdare blir Åsa Hååkman-Felth (S).

Hans politiska karriär tog sin början under 80-talet. Från att ha varit som han själv uttrycker det ”en vanlig medarbetare” blev i dag 70-årige Bengt-Olov Persson, sedan ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Filipstads kommun. Men när det hände, ja det minns han inte.

– Jag håller ju inte ordning på år och sånt! Jag tycker inte man ska titta för mycket bakåt, jag tycker man ska se framåt i stället. Hur länge jag har suttit som ordförande? Ja, vad kan det vara, fyra, fem perioder är det nog.

Trots alla år Bengt-Olov har varit aktiv i nämnden var det en osentimental man FT pratade med efter det sista mötet som hölls på fredagen.

– Det känns väl precis som vanligt, förkunnade han.

Innehållsrika år

Om man trotsar Bengt-Olovs motto, att inte se tillbaka på det förgångna, och ändå kastar en blick i backspegeln skymtar innehållsrika år. Bengt-Olov berättar bland annat om stormarna som drog fram inom verksamheten innan Hannes Fellsman tillträdde som ny chef miljö- och byggnadsförvaltningen.

– Det var en mycket turbulent tid, men vad det handlade om är ingenting att skriva om nu. Jag stöttade Hannes från första stund och jag tycker att han gjort ett jättebra arbete.

Andra positiva minnen Bengt-Olov bär med sig är alla glada reaktioner han fått när nämnden beviljat ett bygglov.

– Det är mycket trevligt när man får göra någon glad. En del har till och med ringt upp i efterhand och tackat.

Ett bygglov kommer han särskilt ihåg:

– Det sista stora bygglovet var OLW. Jag är byggnadsarbetare i grunden och var med och byggde där. Jag har inte jobbat som snickare utan med armering och betong, det har jag hållit på med från det att jag var 14 år tills jag blev 63.

Samtidigt som Bengt-Olov avslutar sitt ordförandeskap väljer han också att ta klivet ut ur politiken. Att dagarna nu ska bli långa och tråkiga är han inte det minsta bekymrad över – som pensionär har man alltid brått! Dessutom blir det mer tid över att ägna åt ett av sina stora intressen:

– Jag tycker mycket om att titta på sport. Jag höll själv på med fotboll och bandy när jag var ung.

Hur vill du sammanfatta tiden som ordförande?

– Som mycket bra. Det har varit bra folk i nämnden, få konflikter. Många har strävat efter att få sitta i miljö och bygg.

Bengt-Olovs efterträdare blir Åsa Hååkman-Felth (S).