2014-12-13 05:55

2015-01-20 22:43

Key Quest

SPELTEST

FRÅN 15 ÅR
Key Quest
Ca 350 kr
Betyg: 5

En riktigt bra spelidé där man kombinerat delar från frågespel som Trivial Pursuit med inslag från tv:s långkörare Fångarna på fortet.

Man ska svara på frågor och med hjälp av rätta svar få steg som leder till nyckelordsrutor. När man anser sig ha fått tillräckligt många nycklar/ledtrådar till lösenordet beger man sig till spelplanens mitt och säger rätt ord.

Reglerna är enkla. Men många av frågorna desto svårare, trots att man kan välja information på tre nivåer innan man svarar. På högsta nivån, som kan ge tre steg och ett nytt frågekort, bygger eventuella svar oftast på vilda gissningar och inte kunskap.

Spelet borde kanske ha både en nuvarande variant och en med enklare frågor, för det här kan ta mer än utlovade cirka 20 minuter innan någon når målet.

Kunde ha blivit en fullpoängare, men orange och röd nyckelordsruta är förvillande lika och redan i vår första spelomgång hittade vi fel. Det påstås att Harvarduniversitetet i USA grundades 1963. Rätt år är 1636. Slarvigt!.

En riktigt bra spelidé där man kombinerat delar från frågespel som Trivial Pursuit med inslag från tv:s långkörare Fångarna på fortet.

Man ska svara på frågor och med hjälp av rätta svar få steg som leder till nyckelordsrutor. När man anser sig ha fått tillräckligt många nycklar/ledtrådar till lösenordet beger man sig till spelplanens mitt och säger rätt ord.

Reglerna är enkla. Men många av frågorna desto svårare, trots att man kan välja information på tre nivåer innan man svarar. På högsta nivån, som kan ge tre steg och ett nytt frågekort, bygger eventuella svar oftast på vilda gissningar och inte kunskap.

Spelet borde kanske ha både en nuvarande variant och en med enklare frågor, för det här kan ta mer än utlovade cirka 20 minuter innan någon når målet.

Kunde ha blivit en fullpoängare, men orange och röd nyckelordsruta är förvillande lika och redan i vår första spelomgång hittade vi fel. Det påstås att Harvarduniversitetet i USA grundades 1963. Rätt år är 1636. Slarvigt!.