2014-12-12 06:00

2015-01-20 23:10

En tvättäkta FBK:are

IDROTT: Älska laget i nöd och lust

Tyvärr tillhör nog jag den kategori Karlstadsbor som så smått resignerat inför vårt ishockeylags skräpiga resultat under senare tid. Knappast roligt att bänka sig på Löfbergs arena då laget får stryk allt som oftast. Jag antar att det bara är en tidsfråga när de hamnar under nerflyttningsstrecket.

Jag redogjorde för min sedan länge stochholmsboende och numera femtioårige son om min inställning till FBK, varvid han betraktade mig med uppenbar förundran.

Han sade: Är inte FBK ditt hemmalag kanske? Ta Bajen här i Stockholm som exempel. Stockholmarna lever med sitt lag i både nöd och lust och de stöttar laget när det har det svårt och gläds med laget när det har framgångar. Fansen skulle kunna dö för sitt Bajen. Detta är just precis vad FBK behöver just nu. De behöver känna att ni värmlänningar stöttar laget nu när det är lite motigt i rinken.

Bara det att ha hemmapubliken med sig innebär en otrolig energitillgång för laget. FBK är ju inte bara ett ishockeylag, det är en värmländsk kulturangelägenhet, en liten bit av den värmländska själen.

Något omtumlad förundrade jag mig över dessa visa ord av sonen. Men jag förstod att det kanske inte var så märkligt – eftersom har varit FBK:are i hela sitt vuxna liv.

Han på Glasberget

Tyvärr tillhör nog jag den kategori Karlstadsbor som så smått resignerat inför vårt ishockeylags skräpiga resultat under senare tid. Knappast roligt att bänka sig på Löfbergs arena då laget får stryk allt som oftast. Jag antar att det bara är en tidsfråga när de hamnar under nerflyttningsstrecket.

Jag redogjorde för min sedan länge stochholmsboende och numera femtioårige son om min inställning till FBK, varvid han betraktade mig med uppenbar förundran.

Han sade: Är inte FBK ditt hemmalag kanske? Ta Bajen här i Stockholm som exempel. Stockholmarna lever med sitt lag i både nöd och lust och de stöttar laget när det har det svårt och gläds med laget när det har framgångar. Fansen skulle kunna dö för sitt Bajen. Detta är just precis vad FBK behöver just nu. De behöver känna att ni värmlänningar stöttar laget nu när det är lite motigt i rinken.

Bara det att ha hemmapubliken med sig innebär en otrolig energitillgång för laget. FBK är ju inte bara ett ishockeylag, det är en värmländsk kulturangelägenhet, en liten bit av den värmländska själen.

Något omtumlad förundrade jag mig över dessa visa ord av sonen. Men jag förstod att det kanske inte var så märkligt – eftersom har varit FBK:are i hela sitt vuxna liv.

Han på Glasberget