2014-12-12 06:00

2015-01-20 23:09

Aktuella skämt i show

KARLSKOGA: Känd ståuppkomiker skakar om Karlskoga

Han är faktiskt så glad i verkligheten som han är på scenen och 21 mars kommer han till Karlskoga och ger en feel good show. Thomas Petersson ger då sin Skakad - inte störd, som gått för i princip fulla hus sen starten 2012.

Redan i våras pratade Thomas Petersson, känd från bland annat Släng dig i brunnen och Time-Out på tv, om att han ville köra sin show i Karlskoga. Det blev inget då, fast kommande vår.

– Jag har nog varit där på företagsjobb för det har jag även gjort i Kristinehamn, men nog aldrig varit där med egen show så det ska bli spännande, säger Petersson då han ringer från bostaden som är hans morföräldrahem några kilometer utanför Halmstad, där gräsmattorna är lika gröna som här, trots att vi går mot jul.

Showen han åkt runt med sen februari 2012 uppkom då han körde Best of Thomas Petersson, med de gamla skämten om Ölandsraggaren, handbollsmålvakt med flera som folk frågade efter, och kände att han ville köra aktuella grejor också.

Men så mycket om nyvalet blir det inte, trots att han gästar dagen före det.

– Folk var nog trötta på valet redan innan supervalåret kom igång men kanske något och även ibland lokala grejor, jag brukar försöka höra mig för om det är nåt aktuellt man kan skämta om.

Lika glad

– Folk frågar om jag är så glad som jag är på scenen och jag är nog faktiskt det. Jag hade en dip då jag tog in för mycket nyheter, för man blir beroende av det och så ser man att det mesta som händer är negativt. Ibland har man hört det förr och allt inte sant, som för nyheten om romer som hade kidnappat ett blont barn i Grekland och sen visade det sig att de hade fått ta hand om det. Idag är det så mycket nyheter, folk delar med sig på facebook, nya tider och rena lögnsighterna, säger Petersson.

Hur hämtar man kraft att vara så glad?

– Om man gör vad man kan och tycker att man gjort det så kan man ha gott samvete. Vi blir pådyvlade nya insamlingskort varenda dag plus postkodsmiljonären och vi går med ständigt dålig samvete, ändå är vi svenskar bäst i världen på att skänka pengar. Jag har 14 organisationer jag skänker pengar till varje år. Så jag har gått förbi tiggaren utanför affären och tänkt att jag gör ju mitt.

– Men sen märkte jag att det kostar för mycket att gå förbi, så nu ska jag alltid ha en tjuga lös i fickan. För oavsett om 90 procent är organiserade ligor eller vad de är så klarar jag inte att titta förbi honom, det kostar för mycket i själen och jag får så mycket tillbaka för den där tjugan, hela han lyser upp.

Glädjen finns där

– Jag tror man har allt i egna händer. Mia Skäringer säger att man måste få lov att vara ledsna och inte så positiva. Men man behöver inte dra ner andra i eländet. Det är en inställningssak jag har fått med mig från början, gör det tråkiga först så är det gjort.

Han tar exemplet med ljusslingan han köpt som man hissar upp i flaggstången och förankrar med tältpinnar. Så var det storm och då han kom ut var den som ett garnnystan.

– Jag lyckade få ner den men inte nysta ut den. Jag hämtade jag saxen och tänkte klippa isär skiten. Men då skulle grannarna tänka ”jaha det varade inte länge” så jag stod ute en evighet och redde ut det och skaffade nya, långa tältpinnar. Man kan tänka är det karma eller vad, men kanske är det just det som är dealen att göra tråkigt jobb med glatt humör, en utmaning.

– Jag nämner 32-åriga Nina Muhonen i showen, hon var som 17-åring med om en dykolycka och knäckte halskotpelaren. Hon har suttit förlamad sen dess och har respirator för att få luft, men hon hittar glädjen, kärleken och lyckan i livet. Så om jag går jag upp och har sovit dåligt, med stickande smak i käften och ont i ryggen så tycker jag lite synd om mig själv, men inte särskilt länge. Då tänker jag på Nina. Glädjen finns där, låt inte det andra bli din livsfilosofi, säger Petersson.

Redan i våras pratade Thomas Petersson, känd från bland annat Släng dig i brunnen och Time-Out på tv, om att han ville köra sin show i Karlskoga. Det blev inget då, fast kommande vår.

– Jag har nog varit där på företagsjobb för det har jag även gjort i Kristinehamn, men nog aldrig varit där med egen show så det ska bli spännande, säger Petersson då han ringer från bostaden som är hans morföräldrahem några kilometer utanför Halmstad, där gräsmattorna är lika gröna som här, trots att vi går mot jul.

Showen han åkt runt med sen februari 2012 uppkom då han körde Best of Thomas Petersson, med de gamla skämten om Ölandsraggaren, handbollsmålvakt med flera som folk frågade efter, och kände att han ville köra aktuella grejor också.

Men så mycket om nyvalet blir det inte, trots att han gästar dagen före det.

– Folk var nog trötta på valet redan innan supervalåret kom igång men kanske något och även ibland lokala grejor, jag brukar försöka höra mig för om det är nåt aktuellt man kan skämta om.

Lika glad

– Folk frågar om jag är så glad som jag är på scenen och jag är nog faktiskt det. Jag hade en dip då jag tog in för mycket nyheter, för man blir beroende av det och så ser man att det mesta som händer är negativt. Ibland har man hört det förr och allt inte sant, som för nyheten om romer som hade kidnappat ett blont barn i Grekland och sen visade det sig att de hade fått ta hand om det. Idag är det så mycket nyheter, folk delar med sig på facebook, nya tider och rena lögnsighterna, säger Petersson.

Hur hämtar man kraft att vara så glad?

– Om man gör vad man kan och tycker att man gjort det så kan man ha gott samvete. Vi blir pådyvlade nya insamlingskort varenda dag plus postkodsmiljonären och vi går med ständigt dålig samvete, ändå är vi svenskar bäst i världen på att skänka pengar. Jag har 14 organisationer jag skänker pengar till varje år. Så jag har gått förbi tiggaren utanför affären och tänkt att jag gör ju mitt.

– Men sen märkte jag att det kostar för mycket att gå förbi, så nu ska jag alltid ha en tjuga lös i fickan. För oavsett om 90 procent är organiserade ligor eller vad de är så klarar jag inte att titta förbi honom, det kostar för mycket i själen och jag får så mycket tillbaka för den där tjugan, hela han lyser upp.

Glädjen finns där

– Jag tror man har allt i egna händer. Mia Skäringer säger att man måste få lov att vara ledsna och inte så positiva. Men man behöver inte dra ner andra i eländet. Det är en inställningssak jag har fått med mig från början, gör det tråkiga först så är det gjort.

Han tar exemplet med ljusslingan han köpt som man hissar upp i flaggstången och förankrar med tältpinnar. Så var det storm och då han kom ut var den som ett garnnystan.

– Jag lyckade få ner den men inte nysta ut den. Jag hämtade jag saxen och tänkte klippa isär skiten. Men då skulle grannarna tänka ”jaha det varade inte länge” så jag stod ute en evighet och redde ut det och skaffade nya, långa tältpinnar. Man kan tänka är det karma eller vad, men kanske är det just det som är dealen att göra tråkigt jobb med glatt humör, en utmaning.

– Jag nämner 32-åriga Nina Muhonen i showen, hon var som 17-åring med om en dykolycka och knäckte halskotpelaren. Hon har suttit förlamad sen dess och har respirator för att få luft, men hon hittar glädjen, kärleken och lyckan i livet. Så om jag går jag upp och har sovit dåligt, med stickande smak i käften och ont i ryggen så tycker jag lite synd om mig själv, men inte särskilt länge. Då tänker jag på Nina. Glädjen finns där, låt inte det andra bli din livsfilosofi, säger Petersson.