2014-12-11 21:27

2015-01-20 23:09

Fredrik Höggren stor BIK-hjälte

ISHOCKEY: Allsvenskan: Mora-BIK Karlskoga 2-3 (2-0, 0-0, 0-2, 0-1)

Fredrik Höggren kvitterade först till 2-2 och gjorde sedan 3-2 i sudden death när BIK Karlskoga vände 0-2-underläge till seger i Mora.

BIK Karlskoga, placerat sjua i den mycket jämna hockeyallsvenska tabellen inför torsdagsmatchen i Mora, ställdes mot serietrean.

BIK, med tre raka vinster bakom sig, kom närmast från en 5-4-seger efter Henrik Björklunds avgörande i sudden death fyra sekunder före slutet sedan BIK haft ledningen med både 3-0 och 4-1. Mora kom å sin sida från en 2-4-förlust i Karlskrona efter en svag insats sedan laget så här långt annars gjort en mycket stark höst.

När lagen möttes i Mora förra gången vann hemmalaget med 5-3 sedan en utvisning för felaktig tekning slagit hårt mot BIK, som då släppte in 3-4. I Nobelhallen vann BIK en svängig kamp med 5-4 efter straffavgörande.

Tidigt underläge

BIK, som fick återbud från backen Simon Erlandsson på grund av sjukdom, hamnade i underläge redan efter 3.51 trots att laget börjat med offensiv inriktning och haft matchens första chanser. Jonas Westerling fick ett friläge, assisterade av Daniel Hermansson och Patrik Karlkvist, och gav inte Emil Kruse någon möjlighet.

Efter 5.05 kom 2-0 i situationen efter att Kruse gjort en fin räddning efter skott från en central position nära målet. Lukas Bengtsson slog till från backposition. Kevin Mitchell och Robin Johansson passade till Moras stjärnskott som fick en utmärkt träff.

Så precis som senast var BIK i 0-2-underläge i första perioden. Det kunde ha varit en större hemmaledning så redan efter 6.21 agerade BIK-tränarna och tog time out för att försöka rätta till allt som gått trots den korta tiden hunnit gå snett efter Moras ledningsmål.

Med drygt tio minuter spelade tog sig BIK – efter först slarv från Mora och sedan mycket bra och snabbt passningsspel – fram till en fin reduceringschans men Karlskogakillen Jacob Johansson i hemmamålet räddade.

Nytt slarv från Mora bäddade för en utmärkt chans för Linus Fröberg en knapp halvminut innan pausen men Johansson räddade igen.

Skottstatistiken 14-7 underströk att Mora varit det bättre laget under de första 20 minuterna även om BIK förbättrade sig under andra delen av perioden till en match dit 2~392 biljetter sålts.

Mållöst i andra

BIK:s agerande i andra perioden var sammantaget bättre än i första utan att Karlskogalaget kunde skapa något riktigt intensivt tryck mot Moramålet.

Mora hade periodens enda numerära överläge då BIK pressades och stack upp i några snabba anfall men då var Emil Kruse bra med.

Att den här perioden innehöll betydligt färre chanser bekräftas av att det endast sköts 13 skott sammanlagt, 7-6 till Mora.

Två snabba BIK-mål

Med 2.40 spelade av tredje perioden reducerade BIK. Jesper Olofsson gjorde dels målet, och dels tog han tillbaka en retur sekunderna innan och såg på så sätt till att anfallet kunde fortsätta. Även Linus Fröberg och Johan Nilsson svarade för bra prestationer när de förarbetade till fullträffen.

Endast 51 sekunder senare satte Fredrik Höggren 2-2 från en position nära mål efter inspel från Gustaf Thorell på högerkanten; Thorell som fyller 25 år på fredagen. Även Daniel Wessner fick en passningspoäng.

BIK-spelarna fick energi och stärktes tydligt av sin upphämtning. Det var ingen tvekan om att det var BIK som ”gick” för ett ledningsmål. Mora fick ingen längd på sina bleka anfallsförsök utan var snart tillbaka i egen försvarszon.

Skottstatistiken 5-17 bekräftar att det var BIK som hade kommandot i tredje perioden men det stod 2-2 och matchen gick vidare till sudden death. Vid slutsignalen blev det annars dramatiskt då Mora hade inne en tredje puck i BIK-kassen men då var tiden ute, visade det sig efter en videogranskning av situationen.

Avgörandet

Fredrik Höggren svarade för ett finfint genombrott med start från vänstersidan, tog sig in framför kassen och lurade bort Moramålvakten. Alexander Ytterell noterades för den målgivande passningen då matchklockan stod på 2.38.

Skottstatistiken. 0-1. Totalt: 27-31.

Jacob Johansson fick pris som Moras bäste spelare. Mikael Eriksson fick motsvarande utmärkelse i BIK.

På lördag spelar BIK sin nästa match när Karlskrona gästar Nobelhallen.

BIK Karlskoga, placerat sjua i den mycket jämna hockeyallsvenska tabellen inför torsdagsmatchen i Mora, ställdes mot serietrean.

BIK, med tre raka vinster bakom sig, kom närmast från en 5-4-seger efter Henrik Björklunds avgörande i sudden death fyra sekunder före slutet sedan BIK haft ledningen med både 3-0 och 4-1. Mora kom å sin sida från en 2-4-förlust i Karlskrona efter en svag insats sedan laget så här långt annars gjort en mycket stark höst.

När lagen möttes i Mora förra gången vann hemmalaget med 5-3 sedan en utvisning för felaktig tekning slagit hårt mot BIK, som då släppte in 3-4. I Nobelhallen vann BIK en svängig kamp med 5-4 efter straffavgörande.

Tidigt underläge

BIK, som fick återbud från backen Simon Erlandsson på grund av sjukdom, hamnade i underläge redan efter 3.51 trots att laget börjat med offensiv inriktning och haft matchens första chanser. Jonas Westerling fick ett friläge, assisterade av Daniel Hermansson och Patrik Karlkvist, och gav inte Emil Kruse någon möjlighet.

Efter 5.05 kom 2-0 i situationen efter att Kruse gjort en fin räddning efter skott från en central position nära målet. Lukas Bengtsson slog till från backposition. Kevin Mitchell och Robin Johansson passade till Moras stjärnskott som fick en utmärkt träff.

Så precis som senast var BIK i 0-2-underläge i första perioden. Det kunde ha varit en större hemmaledning så redan efter 6.21 agerade BIK-tränarna och tog time out för att försöka rätta till allt som gått trots den korta tiden hunnit gå snett efter Moras ledningsmål.

Med drygt tio minuter spelade tog sig BIK – efter först slarv från Mora och sedan mycket bra och snabbt passningsspel – fram till en fin reduceringschans men Karlskogakillen Jacob Johansson i hemmamålet räddade.

Nytt slarv från Mora bäddade för en utmärkt chans för Linus Fröberg en knapp halvminut innan pausen men Johansson räddade igen.

Skottstatistiken 14-7 underströk att Mora varit det bättre laget under de första 20 minuterna även om BIK förbättrade sig under andra delen av perioden till en match dit 2~392 biljetter sålts.

Mållöst i andra

BIK:s agerande i andra perioden var sammantaget bättre än i första utan att Karlskogalaget kunde skapa något riktigt intensivt tryck mot Moramålet.

Mora hade periodens enda numerära överläge då BIK pressades och stack upp i några snabba anfall men då var Emil Kruse bra med.

Att den här perioden innehöll betydligt färre chanser bekräftas av att det endast sköts 13 skott sammanlagt, 7-6 till Mora.

Två snabba BIK-mål

Med 2.40 spelade av tredje perioden reducerade BIK. Jesper Olofsson gjorde dels målet, och dels tog han tillbaka en retur sekunderna innan och såg på så sätt till att anfallet kunde fortsätta. Även Linus Fröberg och Johan Nilsson svarade för bra prestationer när de förarbetade till fullträffen.

Endast 51 sekunder senare satte Fredrik Höggren 2-2 från en position nära mål efter inspel från Gustaf Thorell på högerkanten; Thorell som fyller 25 år på fredagen. Även Daniel Wessner fick en passningspoäng.

BIK-spelarna fick energi och stärktes tydligt av sin upphämtning. Det var ingen tvekan om att det var BIK som ”gick” för ett ledningsmål. Mora fick ingen längd på sina bleka anfallsförsök utan var snart tillbaka i egen försvarszon.

Skottstatistiken 5-17 bekräftar att det var BIK som hade kommandot i tredje perioden men det stod 2-2 och matchen gick vidare till sudden death. Vid slutsignalen blev det annars dramatiskt då Mora hade inne en tredje puck i BIK-kassen men då var tiden ute, visade det sig efter en videogranskning av situationen.

Avgörandet

Fredrik Höggren svarade för ett finfint genombrott med start från vänstersidan, tog sig in framför kassen och lurade bort Moramålvakten. Alexander Ytterell noterades för den målgivande passningen då matchklockan stod på 2.38.

Skottstatistiken. 0-1. Totalt: 27-31.

Jacob Johansson fick pris som Moras bäste spelare. Mikael Eriksson fick motsvarande utmärkelse i BIK.

På lördag spelar BIK sin nästa match när Karlskrona gästar Nobelhallen.