2014-12-08 15:53

2015-01-20 23:09

"Har hittat sätt att vinna"

ISHOCKEY: BIK släpper in färre mål

Rögle, Mora och Karlskrona.
BIK Karlskoga ställs mot tre formstarka topplag denna vecka. Men även BIK är inne i en bra period med fyra segrar de fem senaste matcherna.
– Vi har hittat sätt att vinna, vi har börjat släppa in färre mål. Men det behöver inte betyda att man är nöjd med alla delar av spelet under 60 minuter, säger tränaren Lenny Eriksson.

Tabellåttan BIK Karlskoga fick inte den flygande start på säsongen som många kanske önskat och framför allt trott. Laget har spelat ihop 44 poäng på 29 matcher där de tio första genererade 13 poäng medan match 11–20 resulterade i tolv poäng. Mot Rögle spelar BIK på tisdagen sin 30:e match och spelar vid seger in 22 poäng de senaste tio matcherna.

BIK är, med andra ord, på god väg att lyfta. Och det som framför allt gett luft under vingarna är försvarsspelet.

– Vi har hittat sätt att vinna, vi har börjat släppa in färre mål. Ligger man på två insläppta mål i stället för 3,5 så kan man vinna matcher fler kvällar även om allting inte fungerar optimalt. Men det behöver samtidigt inte betyda att man är nöjd med alla delar av spelet under 60 minuter. Det får man inte lura sig av. Det har vi gjort förut då vi vunnit ett par tre matcher och sedan varit lite halvnöjda. Då åker man på en smäll, säger Lenny Eriksson.

Och understryker;

– Det gäller att fortsätta göra saker bättre och bättre, längre och längre i matcherna.

Starkt motstånd

Det kan krävas mot veckans motståndare.

Först ut är formtoppade tabellfyran Rögle som förra veckan besegrade både Mora och Karlskrona, som BIK möter på torsdag respektive lördag.

– Vi har en inspirerande vecka framför oss. Vi möter tre starka lag som ligger i toppen av tabellen och som har gått bra under längre tid. Så det är inga konstigheter att veta vad som krävs av oss, säger Lenny Eriksson.

Som inför tisdagen mönstrar samma lag som i segermatchen mot Timrå i fredags.

– Mot Timrå gjorde vi en riktigt bra förstaperiod då vi hade bra pucktempo och bra skridskoåkning, och vi hade väl chanser att göra fler mål än det vi gjorde. Vi fick tre snabba powerplay där vi inte lyckades reducera och det gav i stället Timrå lite syre. Sedan gick vi i slutet av den första perioden och behövde ta en timeout och klara ett boxplay i början av andra innan vi blev anständiga igen, summerar Lenny Eriksson.

”Krigade bra”

BIK:s assisterande tränare Tobias Thermell berömmer det egna försvarsspelet som lade grunden till 2–1-segern.

– Vi krigade bra runt kassen och Joel gjorde några viktiga räddningar. När man blir tillbakapressad försvarar man ju målet lite hårdare och försöker hjälpa till på returerna när det kommer skott. De fick sina förstalägen men jag tycker att vi hade väldigt bra bevakning på andralägena.

– Det var en klassisk bortamatch ur det perspektivet. Vi skaffade oss en bra ingång och ett bra läge och hamnade under lite press när hemmalaget tryckte på. Man ska komma ihåg att även om Timrå inte har lyckats så bra med att ta poäng och göra mål så är det ett jäkla hårt arbetande lag med många duktiga skridskoåkare. Så det var en nyttig seger för oss, fortsätter Lenny Eriksson.

Så ställer BIK upp mot Rögle:

Målvakter: Joel Gistedt, Emil Kruse

Backpar: Martin Thelander – Alexander Ytterell, Adam Åkesson – Oskar Carlsson, Eddie Larsson – Simon Erlandsson.

Kedjor: Marcus Nilsson – Severi Sillanpää – Henrik Björklund, Jesper Olofsson – Linus Fröberg – Johan Nilsson, Carl Berglund – Daniel Wessner – Gustaf Thorell, Fredrik Höggren – Mikael Eriksson – Christian Berglund.

Extraforward: Anton Holm

Extraback: Henrik Larsson

Tabellåttan BIK Karlskoga fick inte den flygande start på säsongen som många kanske önskat och framför allt trott. Laget har spelat ihop 44 poäng på 29 matcher där de tio första genererade 13 poäng medan match 11–20 resulterade i tolv poäng. Mot Rögle spelar BIK på tisdagen sin 30:e match och spelar vid seger in 22 poäng de senaste tio matcherna.

BIK är, med andra ord, på god väg att lyfta. Och det som framför allt gett luft under vingarna är försvarsspelet.

– Vi har hittat sätt att vinna, vi har börjat släppa in färre mål. Ligger man på två insläppta mål i stället för 3,5 så kan man vinna matcher fler kvällar även om allting inte fungerar optimalt. Men det behöver samtidigt inte betyda att man är nöjd med alla delar av spelet under 60 minuter. Det får man inte lura sig av. Det har vi gjort förut då vi vunnit ett par tre matcher och sedan varit lite halvnöjda. Då åker man på en smäll, säger Lenny Eriksson.

Och understryker;

– Det gäller att fortsätta göra saker bättre och bättre, längre och längre i matcherna.

Starkt motstånd

Det kan krävas mot veckans motståndare.

Först ut är formtoppade tabellfyran Rögle som förra veckan besegrade både Mora och Karlskrona, som BIK möter på torsdag respektive lördag.

– Vi har en inspirerande vecka framför oss. Vi möter tre starka lag som ligger i toppen av tabellen och som har gått bra under längre tid. Så det är inga konstigheter att veta vad som krävs av oss, säger Lenny Eriksson.

Som inför tisdagen mönstrar samma lag som i segermatchen mot Timrå i fredags.

– Mot Timrå gjorde vi en riktigt bra förstaperiod då vi hade bra pucktempo och bra skridskoåkning, och vi hade väl chanser att göra fler mål än det vi gjorde. Vi fick tre snabba powerplay där vi inte lyckades reducera och det gav i stället Timrå lite syre. Sedan gick vi i slutet av den första perioden och behövde ta en timeout och klara ett boxplay i början av andra innan vi blev anständiga igen, summerar Lenny Eriksson.

”Krigade bra”

BIK:s assisterande tränare Tobias Thermell berömmer det egna försvarsspelet som lade grunden till 2–1-segern.

– Vi krigade bra runt kassen och Joel gjorde några viktiga räddningar. När man blir tillbakapressad försvarar man ju målet lite hårdare och försöker hjälpa till på returerna när det kommer skott. De fick sina förstalägen men jag tycker att vi hade väldigt bra bevakning på andralägena.

– Det var en klassisk bortamatch ur det perspektivet. Vi skaffade oss en bra ingång och ett bra läge och hamnade under lite press när hemmalaget tryckte på. Man ska komma ihåg att även om Timrå inte har lyckats så bra med att ta poäng och göra mål så är det ett jäkla hårt arbetande lag med många duktiga skridskoåkare. Så det var en nyttig seger för oss, fortsätter Lenny Eriksson.

Så ställer BIK upp mot Rögle:

Målvakter: Joel Gistedt, Emil Kruse

Backpar: Martin Thelander – Alexander Ytterell, Adam Åkesson – Oskar Carlsson, Eddie Larsson – Simon Erlandsson.

Kedjor: Marcus Nilsson – Severi Sillanpää – Henrik Björklund, Jesper Olofsson – Linus Fröberg – Johan Nilsson, Carl Berglund – Daniel Wessner – Gustaf Thorell, Fredrik Höggren – Mikael Eriksson – Christian Berglund.

Extraforward: Anton Holm

Extraback: Henrik Larsson

  • Christian Fredriksson