2018-09-17 07:37

2018-09-17 11:19

Stort strömavbrott på Hammarö

HAMMARÖ

Ett stort strömavbrott drabbade Hammarö på måndagsmorgonen.

Vid 07.34 på måndagsmorgonen var cirka 6800 abonnenter utan ström.

Totalt drabbades 6856 hushåll över hela Hammarö av strömavbrottet.

– Det var i samband med ett pågående arbete vid 07.30 som det gjordes en felkoppling och det blev ett strömavbrott. Det är inget som är trasigt, men vi behöver invänta ny personal som kan åtgärda avbrottet, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

Enligt Björck ska ingen personal ha skadats i samband med avbrottet.

– Men det är en ganska chockerande när något sådant här händer och därför vill vi ha dit ny personal till platsen.

Strax innan 11.00 hade samtliga hushåll åter el.

Vid 07.34 på måndagsmorgonen var cirka 6800 abonnenter utan ström.

Totalt drabbades 6856 hushåll över hela Hammarö av strömavbrottet.

– Det var i samband med ett pågående arbete vid 07.30 som det gjordes en felkoppling och det blev ett strömavbrott. Det är inget som är trasigt, men vi behöver invänta ny personal som kan åtgärda avbrottet, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

Enligt Björck ska ingen personal ha skadats i samband med avbrottet.

– Men det är en ganska chockerande när något sådant här händer och därför vill vi ha dit ny personal till platsen.

Strax innan 11.00 hade samtliga hushåll åter el.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.