2018-09-11 10:39

2018-09-11 10:39

Karlstadvägen avstängd för biltrafik

HAMMARÖ

Från och med måndag 17 september är Karlstadvägen avstängd för biltrafik, från Hantverksvägen till Jakobsbergsbron, för att byggas om till bymiljöväg.

Karlstadvägen får då en väg med dubbelriktad biltrafik på en smal körbana med cykelbanor på båda sidor som innebär att gång- och cykeltrafik prioriteras. Hastigheten kommer att sänkas till 40 kilometer i timmen och tyngre trafik hänvisas till Hammarös infartsleder. Under byggnationen kommer gående och cyklister kunna ta sig fram. Karlstadvägen kommer vara avstängd för biltrafik i cirka sex veckor och öppna som bymiljöväg i slutet av oktober.

Karlstadvägen får då en väg med dubbelriktad biltrafik på en smal körbana med cykelbanor på båda sidor som innebär att gång- och cykeltrafik prioriteras. Hastigheten kommer att sänkas till 40 kilometer i timmen och tyngre trafik hänvisas till Hammarös infartsleder. Under byggnationen kommer gående och cyklister kunna ta sig fram. Karlstadvägen kommer vara avstängd för biltrafik i cirka sex veckor och öppna som bymiljöväg i slutet av oktober.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.