2018-09-07 13:46

2018-09-07 14:30

Brand i mikrovågsugn

KARLSTAD

Räddningstjänsten fick på fredagseftermiddagen rycka ut till en brand på serviceboendet på Vänortsgatan på Rud.

– Det har brunnit i en mikrovågsugn i en av lägenheterna. Det var det automatiska brandlarmet som gick så vi var snabbt på plats och då hade personalen redan fått ut en person ur lägenheten. Därefter påbörjade vi släckning och har nu avslutat den och håller på att vädra ut lägenheten, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap.

En mobil boendesprinkler hade också löst ut i samband med branden.

Larmet kom vid 13.23 på fredagen.

Den person som togs ut ur lägenheten togs omhand av ambulanspersonal.

– Personen hade fått i sig en del rök men har fått syrgas och har kunnat återvända till sin lägenhet.

Vid 13.40 var branden helt släckt och det var enligt räddningstjänsten lugnt på platsen.

Någon spridningsrisk förelåg aldrig.

 

– Det har brunnit i en mikrovågsugn i en av lägenheterna. Det var det automatiska brandlarmet som gick så vi var snabbt på plats och då hade personalen redan fått ut en person ur lägenheten. Därefter påbörjade vi släckning och har nu avslutat den och håller på att vädra ut lägenheten, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap.

En mobil boendesprinkler hade också löst ut i samband med branden.

Larmet kom vid 13.23 på fredagen.

Den person som togs ut ur lägenheten togs omhand av ambulanspersonal.

– Personen hade fått i sig en del rök men har fått syrgas och har kunnat återvända till sin lägenhet.

Vid 13.40 var branden helt släckt och det var enligt räddningstjänsten lugnt på platsen.

Någon spridningsrisk förelåg aldrig.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.