2018-03-13 16:34

2018-03-13 16:34

Daisy får ny ägare – men ligger kvar

HAMMARÖ

Den tidigare restaurangbåten Daisy, som ägdes av Street friends, har fått en ny ägare.

– Ja det stämmer, ett ägarbyte är på gång men det är ännu inte registrerat, säger Louise Berglund, kommunjurist på Hammarö.

Båtens historik är kantad av viss dramatik. Den låg i Inre hamn i Karlstad utan tillstånd och när den skulle flyttas hittades den drivande i farleden. Den förtöjdes i yttre hamn. När den skulle flyttas andra gången fick den motorhaveri och bogserades till ångbåtsbryggan på Mörudden, Hammarö. Under de hårda vindarna i december slet den sig och gick på grund.

Den tömdes på drivmedel och är nu åter förtöjd vid ångbåtsbryggan.

– Där får den ligga till isen har släppt och ägarbytet är klart. Vi har haft en dialog med nye ägaren som lovat flytta den så fort som möjligt innan sommarsäsongen, säger Louise Berglund.

– Ja det stämmer, ett ägarbyte är på gång men det är ännu inte registrerat, säger Louise Berglund, kommunjurist på Hammarö.

Båtens historik är kantad av viss dramatik. Den låg i Inre hamn i Karlstad utan tillstånd och när den skulle flyttas hittades den drivande i farleden. Den förtöjdes i yttre hamn. När den skulle flyttas andra gången fick den motorhaveri och bogserades till ångbåtsbryggan på Mörudden, Hammarö. Under de hårda vindarna i december slet den sig och gick på grund.

Den tömdes på drivmedel och är nu åter förtöjd vid ångbåtsbryggan.

– Där får den ligga till isen har släppt och ägarbytet är klart. Vi har haft en dialog med nye ägaren som lovat flytta den så fort som möjligt innan sommarsäsongen, säger Louise Berglund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.