2018-02-12 22:03

2018-02-12 22:03

Klubbat i Kommunstyrelsen

HAMMARÖ

Kommunstyrelsen på Hammarö hade sammanträde under måndagseftermiddagen.

Här är några av punkterna i korthet.

Titeländring för chefspost

Titeln kommunchef är snart ett minne blott på Hammarö. Kommunstyrelsen (KS) föreslår att man ändrar den till kommundirektör. Det kommer också bli en tydligare instruktion för vad direktören ska göra. Ändrings görs med bakgrund i den nya kommunallagen som infördes vid årsskiftet.

– Det är fler som kommer att ändra så då gör vi det också, säger kommunstyrelsens ordförande Per Aspengren (S).

Titeländringen medför inga kostnader för kommunen.

Ny energi-vd

Under måndagens KS-möte fick man också information från Hammaröbostäder och Hammarö Energi. Det förstnämna kunde berätta att under fjolåret bytte 68 lägenheter ägare. 50 var externa och resten hade bland annat det sociala hand om.

– Ungefär 10 procent av lägenheter omsattes, på riksnivå är det 15 procent. Så vi har inte så stor omsättning, men nu bygger vi två hus där 50 av drygt 60 lägenheter är uthyrda, säger Per Aspengren (S).

Under måndagen tillträdde också Johan Modin som ny vd för Hammarö Energi. Han kommer närmast från Forshaga kommun.

Säljer av mark

KS föreslår att man säljer av en bit mark till boende på Smörsoppsvägen på Bärstad. Detta då det rör sig om mark som inte går att använda till något annat än plantering av växter. KS anser att marken kommer till bättre användning om de boende får använda det till tomtmark.

Titeländring för chefspost

Titeln kommunchef är snart ett minne blott på Hammarö. Kommunstyrelsen (KS) föreslår att man ändrar den till kommundirektör. Det kommer också bli en tydligare instruktion för vad direktören ska göra. Ändrings görs med bakgrund i den nya kommunallagen som infördes vid årsskiftet.

– Det är fler som kommer att ändra så då gör vi det också, säger kommunstyrelsens ordförande Per Aspengren (S).

Titeländringen medför inga kostnader för kommunen.

Ny energi-vd

Under måndagens KS-möte fick man också information från Hammaröbostäder och Hammarö Energi. Det förstnämna kunde berätta att under fjolåret bytte 68 lägenheter ägare. 50 var externa och resten hade bland annat det sociala hand om.

– Ungefär 10 procent av lägenheter omsattes, på riksnivå är det 15 procent. Så vi har inte så stor omsättning, men nu bygger vi två hus där 50 av drygt 60 lägenheter är uthyrda, säger Per Aspengren (S).

Under måndagen tillträdde också Johan Modin som ny vd för Hammarö Energi. Han kommer närmast från Forshaga kommun.

Säljer av mark

KS föreslår att man säljer av en bit mark till boende på Smörsoppsvägen på Bärstad. Detta då det rör sig om mark som inte går att använda till något annat än plantering av växter. KS anser att marken kommer till bättre användning om de boende får använda det till tomtmark.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.