2017-11-14 18:09

2017-11-14 18:09

Klubbat i kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen, Hammarö

64 bostäder vid Anneberg

Kommunstyrelsen har godkänt exploateringsavtalet för 16 fyrbostadshus, alltså 64 bostäder, i ett skogsområde vid Anneberg och föreslår till fullmäktige att de godkänner detaljplanen.

När planen var ute på granskning kom många synpunkter in från boende på Anneberg med oro om att det stora antalet bostäder skulle ge mycket trafik på genomfartsleden i bostadsområdet. Enligt kommunstyrelsen har det gjorts beräkningar på att vägen ska klara den belastningen.

Nya hållplatser och cykelväg

Hammarö kommun har fåt godkänt på sin ansökan om bidrag ur stadsmiljöpengar med närmare tio miljoner kronor. För de pengarna blir det en omstigningsplats för buss i centrum vid Byxfickstorget och väderskydd till två hållplatser vid Edsviken.

Pengarna ska även gå till att finansiera en bymiljöväg för både bil- och cykeltrafik samt belysning på gamla Karlstadsvägen.

Kilene får nytt arrendeavtal

Sedan 1968 har Hammarö kommun haft ett arrendeavtal med Hammarö hembygdsförening som äger Kilenes friluftsområde. Enligt avtalet ska arrendeavgiften vara 1 500 kronor per år som i dagsläget uppgår till 12 000 kronor per år.

I förslaget om nytt avtal om arrende uppgår avgiften till 120 000 kronor per år med en avtalstid till 31 december 2032.

Och vidare att Hammarö kommun betalar tio års tidigare obetalt arrande till föreningen motsvarande 136 628 kronor.

64 bostäder vid Anneberg

Kommunstyrelsen har godkänt exploateringsavtalet för 16 fyrbostadshus, alltså 64 bostäder, i ett skogsområde vid Anneberg och föreslår till fullmäktige att de godkänner detaljplanen.

När planen var ute på granskning kom många synpunkter in från boende på Anneberg med oro om att det stora antalet bostäder skulle ge mycket trafik på genomfartsleden i bostadsområdet. Enligt kommunstyrelsen har det gjorts beräkningar på att vägen ska klara den belastningen.

Nya hållplatser och cykelväg

Hammarö kommun har fåt godkänt på sin ansökan om bidrag ur stadsmiljöpengar med närmare tio miljoner kronor. För de pengarna blir det en omstigningsplats för buss i centrum vid Byxfickstorget och väderskydd till två hållplatser vid Edsviken.

Pengarna ska även gå till att finansiera en bymiljöväg för både bil- och cykeltrafik samt belysning på gamla Karlstadsvägen.

Kilene får nytt arrendeavtal

Sedan 1968 har Hammarö kommun haft ett arrendeavtal med Hammarö hembygdsförening som äger Kilenes friluftsområde. Enligt avtalet ska arrendeavgiften vara 1 500 kronor per år som i dagsläget uppgår till 12 000 kronor per år.

I förslaget om nytt avtal om arrende uppgår avgiften till 120 000 kronor per år med en avtalstid till 31 december 2032.

Och vidare att Hammarö kommun betalar tio års tidigare obetalt arrande till föreningen motsvarande 136 628 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.