2017-10-13 22:02

2017-10-16 07:00

Frontalkrock på Hammaröleden

Hammarö

Två bilar frontalkrockade under fredagskvällen i höjd med Trafikplats Hälltorp på Hammaröleden. En man och en kvinna fick föras till sjukhus med ambulans.

Olyckan inträffade strax innan klockan halv tio på kvällen.

– Det verkar som att vi behöver klippa i fordon för att få ut de som sitter i, men jag vet inte om det är för att de sitter fast eller för att dörrarna inte går att öppna, sade räddningschef i beredskap, Karlstadsregionen, strax innan 22.00 på fredagen.

Vid 22.40 bekräftade räddningstjänsten att en person färdades i varje bil och att båda personerna behövde klippas loss.

– Enligt de första rapporterna från platsen verkade det röra sig om allvarliga skador, men vad patrullen nu har avrapporterat från sjukhuset verkar det inte röra sig om några livshotande skador i alla fall. De uppgifter vi har är att det rör sig om arm- och benbrott på både mannen och kvinnan, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen.

Omständigheterna kring olyckan är i nuläget oklara.

Vägen spärrades av helt efter olyckan.

Olyckan inträffade strax innan klockan halv tio på kvällen.

– Det verkar som att vi behöver klippa i fordon för att få ut de som sitter i, men jag vet inte om det är för att de sitter fast eller för att dörrarna inte går att öppna, sade räddningschef i beredskap, Karlstadsregionen, strax innan 22.00 på fredagen.

Vid 22.40 bekräftade räddningstjänsten att en person färdades i varje bil och att båda personerna behövde klippas loss.

– Enligt de första rapporterna från platsen verkade det röra sig om allvarliga skador, men vad patrullen nu har avrapporterat från sjukhuset verkar det inte röra sig om några livshotande skador i alla fall. De uppgifter vi har är att det rör sig om arm- och benbrott på både mannen och kvinnan, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen.

Omständigheterna kring olyckan är i nuläget oklara.

Vägen spärrades av helt efter olyckan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.