2017-05-13 21:01

2017-05-13 21:15

Hammaröseglare räddade ute på Atlanten

HAMMARÖ/VÄRLDEN: Amerikanskledd räddningsoperation - evakuerades av oljetanker från Hong Kong

För ganska exakt ett år sedan gav sig Timoty Nilsek, Emmie Nilsek och Sofia Johansson ut på en tre och ett halvt år lång världsomsegling. Nu har resan tagit slut. Båtens mast har gått av och de har evakuerats av en oljetanker mitt ute på Atlanten.

– Alla mår bra, säger Björn Nilsek, pappa till Timoty Nilsek som befann sig ombord, till vf.se.

Besättningen och båten var på väg mellan Bahamas och Azorerna när olyckan var framme. En amerikanskledd räddningsoperation sattes i gång och Hong Kong-registrerade oljetankern Alpine Melina evakuerade besättningen.

– Ja, jag har varit i kontakt med honom och de klarade sig bra. Båten går inte att rädda däremot. Några mer kommentarer har jag inte, Timoty får berätta själv när han kommer hem om en vecka, säger Björn Nilsek till vf.se.

Alpine Melina är nu på väg mot Tuxpan i Mexico. Det går att följa fartygets rutt på Marine Traffics hemsida.

– Alla mår bra, säger Björn Nilsek, pappa till Timoty Nilsek som befann sig ombord, till vf.se.

Besättningen och båten var på väg mellan Bahamas och Azorerna när olyckan var framme. En amerikanskledd räddningsoperation sattes i gång och Hong Kong-registrerade oljetankern Alpine Melina evakuerade besättningen.

– Ja, jag har varit i kontakt med honom och de klarade sig bra. Båten går inte att rädda däremot. Några mer kommentarer har jag inte, Timoty får berätta själv när han kommer hem om en vecka, säger Björn Nilsek till vf.se.

Alpine Melina är nu på väg mot Tuxpan i Mexico. Det går att följa fartygets rutt på Marine Traffics hemsida.