2016-09-27 06:00

2016-09-27 06:00

Varför sökte du till Konstnärsdrömmen?

HAMMARÖ

Erik Hjorth från Hammarö, en av tio utvalda, som ska medverka i tv-programmet Konstnärsdrömmen på SVT där det ska tävlas om titeln Sveriges bästa amatörkonstnär.

– En spännande utmaning. Jag är väl inte den klassiska konstnären egentligen men jag gillar att ta mig an sådana saker som jag inte riktigt har koll på.

Hur känns det att bli en av tio utvalda, utav flera tusen sökande?

– Det är klart att det är coolt och ett kvitto på att man gör någonting som sticker ut, jag har nog inte greppat omfattningen på det än om jag ska vara ärlig.

Vad skulle det betyda om du vann tävlingen?

– Ja, det är klart att det säkerligen är förenat med massa ”göttigheter” att vinna, det hade inte varit helt fel. Men den stora vinsten är att få vara med och prova på den här utmaningen och bli bedömd av en väldigt kunnig jury, det är extremt spännande.

Hur länge har du målat?

– Jag har alltid målat givetvis men började bli mer seriös runt 2010 kanske. Det är inte så länge sedan. Jag har heller inte gått någon utbildning, utan bara kört på. Sedan märkte jag att jag hade en fallenhet för det.

Vad förväntar du dig av att medverka i programmet?

– Jag förväntar mig att få en spridning av mig och mina verk. Se hur långt det kan gå liksom. Jag vill ju vara offentlig och nå ut till så många människor som möjligt.

När är det man ska sitta bänkad framför tv:n för att se dig?

– Onsdag den 16 november klockan 21.00. När det är som ruskigast ute kommer detta fina program visas.

– En spännande utmaning. Jag är väl inte den klassiska konstnären egentligen men jag gillar att ta mig an sådana saker som jag inte riktigt har koll på.

Hur känns det att bli en av tio utvalda, utav flera tusen sökande?

– Det är klart att det är coolt och ett kvitto på att man gör någonting som sticker ut, jag har nog inte greppat omfattningen på det än om jag ska vara ärlig.

Vad skulle det betyda om du vann tävlingen?

– Ja, det är klart att det säkerligen är förenat med massa ”göttigheter” att vinna, det hade inte varit helt fel. Men den stora vinsten är att få vara med och prova på den här utmaningen och bli bedömd av en väldigt kunnig jury, det är extremt spännande.

Hur länge har du målat?

– Jag har alltid målat givetvis men började bli mer seriös runt 2010 kanske. Det är inte så länge sedan. Jag har heller inte gått någon utbildning, utan bara kört på. Sedan märkte jag att jag hade en fallenhet för det.

Vad förväntar du dig av att medverka i programmet?

– Jag förväntar mig att få en spridning av mig och mina verk. Se hur långt det kan gå liksom. Jag vill ju vara offentlig och nå ut till så många människor som möjligt.

När är det man ska sitta bänkad framför tv:n för att se dig?

– Onsdag den 16 november klockan 21.00. När det är som ruskigast ute kommer detta fina program visas.

  • Lovisa Sonesson