2016-09-26 06:00

2016-09-26 08:45

Hemma igen – efter 13 912 kilometer

HAMMARÖ: Nio år med virtuella promenader

Nu är Tryggve Furu hemma på Hammarö igen efter en nio år lång virtuell promenad på 13 912 kilometer och som tog honom genom 13 länder.

NWT:s läsare har träffat den pensionerade ingenjören Tryggve Furu flera gånger. Senast var det för snart tre år sedan. Då hade han just lämnat Lillehammer för att gå vidare till Trondheim och sedan Nordkap, allt i den virtuella världen.

Detta måste förklaras.

Saken är den att Tryggve tycker väldigt mycket om att promenera. Han känner att han mår bra av att gå så där en tre eller fyra kilometer varje dag. De här promenaderna tar han på Hammarö och i Karlstad.

Virtuella promenader

Han har alltid en gps med sig som noterar hur långt han har gått. Väl hemma tankar han ner resultaten i datorn och ritar upp en lika lång promenad någon annanstans i världen. Det blir en virtuell promenad.

– Jag behöver röra på mig, säger Tryggve Furu. Men sedan kom jag på att om jag gjorde om de verkliga promenaderna till virtuella så blev det ett tydligare mål, det blev lättare att komma i väg.

Tryggve Furus virtuella promenader började 11 juli 2007. Först gick han genom Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien till Gibraltar. Därefter gick han hem igen genom bland annat Tjeckien, Litauen, Lettland och Estland.

2013 mellanlandade han på Hammarö innan han fortsatte Trondheim, Narvik och Alta och sedan via Rovaniemi, Joensuu och Petrozavodsk till Sankt Petersburg. Därefter tog han vägen genom Viborg, Helsingfors, Åbo och Stockholm.

Hemma igen

Och i onsdags kom han hem till Hammarö igen efter att ha avverkat 13 912 kilometer på nio år, två månader, en vecka och tre dagar.

– Jag ska fortsätta att promenera, berättar Tryggve Furu för NWT:s läsare. Men i litet lugnare tempo och bara i den verkliga världen.

NWT:s läsare har träffat den pensionerade ingenjören Tryggve Furu flera gånger. Senast var det för snart tre år sedan. Då hade han just lämnat Lillehammer för att gå vidare till Trondheim och sedan Nordkap, allt i den virtuella världen.

Detta måste förklaras.

Saken är den att Tryggve tycker väldigt mycket om att promenera. Han känner att han mår bra av att gå så där en tre eller fyra kilometer varje dag. De här promenaderna tar han på Hammarö och i Karlstad.

Virtuella promenader

Han har alltid en gps med sig som noterar hur långt han har gått. Väl hemma tankar han ner resultaten i datorn och ritar upp en lika lång promenad någon annanstans i världen. Det blir en virtuell promenad.

– Jag behöver röra på mig, säger Tryggve Furu. Men sedan kom jag på att om jag gjorde om de verkliga promenaderna till virtuella så blev det ett tydligare mål, det blev lättare att komma i väg.

Tryggve Furus virtuella promenader började 11 juli 2007. Först gick han genom Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien till Gibraltar. Därefter gick han hem igen genom bland annat Tjeckien, Litauen, Lettland och Estland.

2013 mellanlandade han på Hammarö innan han fortsatte Trondheim, Narvik och Alta och sedan via Rovaniemi, Joensuu och Petrozavodsk till Sankt Petersburg. Därefter tog han vägen genom Viborg, Helsingfors, Åbo och Stockholm.

Hemma igen

Och i onsdags kom han hem till Hammarö igen efter att ha avverkat 13 912 kilometer på nio år, två månader, en vecka och tre dagar.

– Jag ska fortsätta att promenera, berättar Tryggve Furu för NWT:s läsare. Men i litet lugnare tempo och bara i den verkliga världen.