2016-07-13 17:09

2016-07-13 17:09

Fall av kvarka på Hammarö

HAMMARÖ

Ett stall på Hammarö har isolerats efter att ett fall av Kvarka har rapporterats, det rapporterar P4 Värmland.

Kvarkan, som är en mycket smittsam infektionssjukdom är en allvarlig sjukdom med bland symtomen som andningsvårigheter och svullna lymfknutor. Sjukdomen smittar mellan hästar, men kan också smitta vid kontakt med människor eller utrustning. Fallet ska ha rapporterats in av en veterinär.

 

Kvarkan, som är en mycket smittsam infektionssjukdom är en allvarlig sjukdom med bland symtomen som andningsvårigheter och svullna lymfknutor. Sjukdomen smittar mellan hästar, men kan också smitta vid kontakt med människor eller utrustning. Fallet ska ha rapporterats in av en veterinär.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.