2016-06-19 18:41

2016-06-19 18:41

Båtdop lockade storpublik

HAMMARÖ: Storpublik trotsade vädret och fick uppleva ett unikt båtdop.

Lagom till att Signe av Hammarö skulle döpas upphörde regnet och en stor samling folk fick ta del av den unika händelsen.

Det gråa söndagsvädret stoppade inte Hammaröborna från att besöka Kulturbygden för att ta del av Kulturbygdens dag. Höjdpunkten på dagen för många var Signe av Hammarös dop. Närmare 300 personer bevittnade dopet, som genomfördes av kommunfullmäktiges ordförande Siw Gidlöf. Men Signe var inte den enda som lockade till sig besökare.

Det första som möter besökarnas blick är nämligen en helt annan båt. Den k-märkta skärgårdskryssaren Pepita II, som har skänkts till skärgårdsmuseet av Hasse Ludvigsson, får många beundrande blickar på sig där hon ligger. Än så länge befinner hon sig på land, då Signe i dagsläget tar upp bryggan, men tanken är att även Pepita II ska sjösättas.

Motor från 1920-talet

Det har varit en lång tillverkningsprocess, ledd av båtbyggaren Michael Goedicke, Hammarös enda båtbyggare. Det har lagts ner otaliga timmar i hantverket. Mallarna till Signe är framtagna efter den snipa som tillhört Arne Ericsson, som finns utställd på skärgårdsmuseet. Tändkulemotorn från 1924 har skänkts av Bertil Andersson.

Hammarö Kulturbygd andas historia och havslukt, en pärla väl värd att besöka.

Det gråa söndagsvädret stoppade inte Hammaröborna från att besöka Kulturbygden för att ta del av Kulturbygdens dag. Höjdpunkten på dagen för många var Signe av Hammarös dop. Närmare 300 personer bevittnade dopet, som genomfördes av kommunfullmäktiges ordförande Siw Gidlöf. Men Signe var inte den enda som lockade till sig besökare.

Det första som möter besökarnas blick är nämligen en helt annan båt. Den k-märkta skärgårdskryssaren Pepita II, som har skänkts till skärgårdsmuseet av Hasse Ludvigsson, får många beundrande blickar på sig där hon ligger. Än så länge befinner hon sig på land, då Signe i dagsläget tar upp bryggan, men tanken är att även Pepita II ska sjösättas.

Motor från 1920-talet

Det har varit en lång tillverkningsprocess, ledd av båtbyggaren Michael Goedicke, Hammarös enda båtbyggare. Det har lagts ner otaliga timmar i hantverket. Mallarna till Signe är framtagna efter den snipa som tillhört Arne Ericsson, som finns utställd på skärgårdsmuseet. Tändkulemotorn från 1924 har skänkts av Bertil Andersson.

Hammarö Kulturbygd andas historia och havslukt, en pärla väl värd att besöka.

  • Johanna Lindholm