2016-04-22 17:15

2016-04-22 17:15

Bygglov för Ica på Nolgård

HAMMARÖ: Nytt handelsområde klart om ett år

Nu är det klart att Coop blir granne med en Ica-butik på Nolgård på Hammarö. Bygglovet innefattar förutom Ica, ett gym, ett apotek och en restaurang.

Förhandlingarna med en Ica-butik precis söder om Coop Extra på Nolgård påbörjades för flera år sedan. Nu är bygglovet klart och första spadtaget tas den 30 maj för ett öppnande våren 2017.

– Bygglovet innefattas en huskropp om totalt knappt 4 000 kvadratmeter, varav 3 000 kvadratmeter blir en stor Ica-butik. Vidare innehåller bygglovet ett gym, ett apotek och en restaurang, säger Johan Ahlström, bygglovsinspektör på Hammarö kommun.

Avslöjas vid spadtag

Gymmet blir Optimal träning som får en yta på 650 kvadratmeter, vilket NWT redan berättat om. Gymmet i Hammarö arena finns kvar fram till flytten nästa vår. Vilket apotek och vilken restaurang det blir vill man ännu inte avslöja. Inte heller vilken typ av Ica-Butik, men enligt tidigare uppgift till NWT är det ett Ica Kvantum.

– Vi vill vänta med att berätta detaljerna till första spadtaget, säger Sören Ekman, etableringschef för Ica Värmland.

Bygglov finns också för en egen parkeringsyta till Ica samt en gata för transport in och ut till lastkajen.

Översyn av vägar

Trafiklösningen vid Nolgård är redan ansträngd och behöver en översyn.

– Det blir en korsning med en ny gata in till parkeringen till Ica från Lövnäsleden. Även Coop får en ny infart till parkeringen närmare entrén, så den nuvarande tas bort. Bara infarten till lastkajen och återvinningen blir kvar, säger Lars-Åke Tärnbro, väg- och projektingenjör på Hammarö kommun.

Den grillkiosk som i dag finns på Coops parkering påverkas inte av nyetableringen och kommer finnas kvar.

Förhandlingarna med en Ica-butik precis söder om Coop Extra på Nolgård påbörjades för flera år sedan. Nu är bygglovet klart och första spadtaget tas den 30 maj för ett öppnande våren 2017.

– Bygglovet innefattas en huskropp om totalt knappt 4 000 kvadratmeter, varav 3 000 kvadratmeter blir en stor Ica-butik. Vidare innehåller bygglovet ett gym, ett apotek och en restaurang, säger Johan Ahlström, bygglovsinspektör på Hammarö kommun.

Avslöjas vid spadtag

Gymmet blir Optimal träning som får en yta på 650 kvadratmeter, vilket NWT redan berättat om. Gymmet i Hammarö arena finns kvar fram till flytten nästa vår. Vilket apotek och vilken restaurang det blir vill man ännu inte avslöja. Inte heller vilken typ av Ica-Butik, men enligt tidigare uppgift till NWT är det ett Ica Kvantum.

– Vi vill vänta med att berätta detaljerna till första spadtaget, säger Sören Ekman, etableringschef för Ica Värmland.

Bygglov finns också för en egen parkeringsyta till Ica samt en gata för transport in och ut till lastkajen.

Översyn av vägar

Trafiklösningen vid Nolgård är redan ansträngd och behöver en översyn.

– Det blir en korsning med en ny gata in till parkeringen till Ica från Lövnäsleden. Även Coop får en ny infart till parkeringen närmare entrén, så den nuvarande tas bort. Bara infarten till lastkajen och återvinningen blir kvar, säger Lars-Åke Tärnbro, väg- och projektingenjör på Hammarö kommun.

Den grillkiosk som i dag finns på Coops parkering påverkas inte av nyetableringen och kommer finnas kvar.