2016-04-18 14:13

2016-04-18 14:13

Datahallen på Sätterstrand läggs ner

HAMMARÖ

Majoriteten fick vika sig för oppositionen. På ett extra kommunstyrelsemöte under måndagen beslutades att datahallen ska läggs ner i stället för att gå in i kommunal verksamhet.

Hammarös kommunalråd Siw Gidlöf (S) meddelade i mars att Sätterstrand Business Park AB ska avvecklas. Hon menade då att all verksamhet skulle gå in i kommunal regi. Något som oppositionen motsatt sig.

Under måndagen hölls ett extra kommunstyrelsemöte för att besluta om Sätterstrands framtid. Bland annat yrkade Kristdemokraterna på att datahallen, med sitt betydande värde, ska styckas av och säljas och inte drivas vidare i kommunal regi.

Ett yrkande som fick gehör under mötet som beslutade att datahallen ska läggas ner. Majoritetens förslag förlorade och oppositionen och C och V gjorde gemensam sak.

Ärendet kan med detta beslut tas upp på kommunfullmäktige under måndagseftermiddagen.

Hammarös kommunalråd Siw Gidlöf (S) meddelade i mars att Sätterstrand Business Park AB ska avvecklas. Hon menade då att all verksamhet skulle gå in i kommunal regi. Något som oppositionen motsatt sig.

Under måndagen hölls ett extra kommunstyrelsemöte för att besluta om Sätterstrands framtid. Bland annat yrkade Kristdemokraterna på att datahallen, med sitt betydande värde, ska styckas av och säljas och inte drivas vidare i kommunal regi.

Ett yrkande som fick gehör under mötet som beslutade att datahallen ska läggas ner. Majoritetens förslag förlorade och oppositionen och C och V gjorde gemensam sak.

Ärendet kan med detta beslut tas upp på kommunfullmäktige under måndagseftermiddagen.