2016-02-04 21:54

2016-02-04 21:54

"Det var värre än jag trodde"

HAMMARÖ: Köket och förråden måste rivas efter branden på Mörudden

Försäkringsbolagen har beslutat att köket och förråden till restaurang Udden måste rivas.
– Jag var helt förstörd men har fått ny energi och hoppas kunna öppna igen innan sommaren, säger ägaren Anna Alfredsson.

Den 18 december förra året, under högsäsong med fullbokade julbord, brann det i en förrådsbyggnad till restaurang Udden - Möruddens brygga på Hammarö.

All personal och alla gäster kunde utrymmas och ingen person kom till skada. Räddningstjänsten fick kontroll på branden för att minimera skadan. Ändå blev mycket förstört.

Allt byts ut

– Det var mycket värre än jag trodde från början. Hela köket och alla maskiner är utdömda så det är bara att riva hela den delen och alla förråden intill och bygga om och köpa nytt. Allt porslin, glas ja allt, säger Anna Alfredsson ägare till Udden.

Hon återvände till Hammarö med sin familj efter många år i Stockholm och öppnade Udden 2013. Hon hittade en erfaren kökschef i Anton Sääv och duktig personal och ambitionen var att driva en riktigt bra restaurang på Hammarö. Hon lyckades och gästerna har strömmat till Mörudden.

Tappade orken

– Jag fick ett rejält bakslag efter nyår och tog mig inte ur sängen. Men tack vare alla fantastiska människor som hört av sig via mejl, sms, Facebook och ringt så har jag fått ny energi och nu vill jag satsa igen och göra restaurangen ännu bättre!

Restaurangdelen är intakt men behöver saneras, målas om och fixas till.

– Man tror ju att man har en bra försäkring som ska täcka allt. Men det finns så mycket man har köpt till allt eftersom som nu är förstört. Det är för övrigt flera försäkringsbolag inblandade eftersom jag arrenderar byggnaden av campingen och köpte enbart driften, säger Anna Alfredsson.

Ser framåt

Nu har de kommit så långt att offerter är lämnade till byggfirmor och Anna ser över vad som behöver köpas ni så det bara är att beställa.

– Jag hoppas absolut att det är färdigrenoverat så vi kan öppna innan sommaren. Nästan varannan dag får jag bokningsförfrågningar av gäster. Så när vi väl öppnar kommer det vara hårt tryck, det märker vi och gör att vi orkar. Alla vet att vi är ivriga att komma i gång snabbt så jag hoppas inte byggprocessen blir utdragen, säger Anna Alfredsson.

Polisen avvaktar fortfarande resultat från den tekniska undersökningen som eventuellt kan fastställa brandorsaken.

Den 18 december förra året, under högsäsong med fullbokade julbord, brann det i en förrådsbyggnad till restaurang Udden - Möruddens brygga på Hammarö.

All personal och alla gäster kunde utrymmas och ingen person kom till skada. Räddningstjänsten fick kontroll på branden för att minimera skadan. Ändå blev mycket förstört.

Allt byts ut

– Det var mycket värre än jag trodde från början. Hela köket och alla maskiner är utdömda så det är bara att riva hela den delen och alla förråden intill och bygga om och köpa nytt. Allt porslin, glas ja allt, säger Anna Alfredsson ägare till Udden.

Hon återvände till Hammarö med sin familj efter många år i Stockholm och öppnade Udden 2013. Hon hittade en erfaren kökschef i Anton Sääv och duktig personal och ambitionen var att driva en riktigt bra restaurang på Hammarö. Hon lyckades och gästerna har strömmat till Mörudden.

Tappade orken

– Jag fick ett rejält bakslag efter nyår och tog mig inte ur sängen. Men tack vare alla fantastiska människor som hört av sig via mejl, sms, Facebook och ringt så har jag fått ny energi och nu vill jag satsa igen och göra restaurangen ännu bättre!

Restaurangdelen är intakt men behöver saneras, målas om och fixas till.

– Man tror ju att man har en bra försäkring som ska täcka allt. Men det finns så mycket man har köpt till allt eftersom som nu är förstört. Det är för övrigt flera försäkringsbolag inblandade eftersom jag arrenderar byggnaden av campingen och köpte enbart driften, säger Anna Alfredsson.

Ser framåt

Nu har de kommit så långt att offerter är lämnade till byggfirmor och Anna ser över vad som behöver köpas ni så det bara är att beställa.

– Jag hoppas absolut att det är färdigrenoverat så vi kan öppna innan sommaren. Nästan varannan dag får jag bokningsförfrågningar av gäster. Så när vi väl öppnar kommer det vara hårt tryck, det märker vi och gör att vi orkar. Alla vet att vi är ivriga att komma i gång snabbt så jag hoppas inte byggprocessen blir utdragen, säger Anna Alfredsson.

Polisen avvaktar fortfarande resultat från den tekniska undersökningen som eventuellt kan fastställa brandorsaken.