2016-01-20 20:42

2016-01-20 20:42

Föräldrar vill tillbaka till Götetorp

HAMMARÖ: Rapport väntas i februari

Ett stort antal föräldrar till barn på Götetorpsskolan har skrivit ett öppet brev till Hammarös politiker.

Sedan branden i Götetorpsskolan på nyårsaftonen så har verksamheten kommit i gång bra i de nya tillfälliga lokalerna på Hammarö utbildningscenter. Men ett stort antal föräldrar hoppas att det bara är en tillfällig lösning och att Götetorpsskolan byggs upp igen.

”Både skolans verksamhet och utemiljö var fantastisk på Götetorp. I utemiljön såg alla varandra och det kändes familjört och tryggt. Många har bosatt sig nära skolan just på grund av den. En liten nära skola är en styrka. Vi vill tillbaka.”

Det är en del av innehållet i brevet som skickats till Hammarö kommuns politiker.

– Vi väntar på försäkringsbolagets rapport. Först när vi har den kan vi börja diskutera frågan, säger Siw Gidlöf, kommunstyrelsens ordförande.

Rapporten väntas komma någon gång under februari.

– Vår ambition är att ett beslut inte ska dra ut på tiden i onödan. Vi börjar diskutera frågan efter att försäkringsbolagets rapport har kommit och sedan förväntar jag mig att vi kan fatta ett beslut under senare delen av våren, säger Siw Gidlöf.

Sedan branden i Götetorpsskolan på nyårsaftonen så har verksamheten kommit i gång bra i de nya tillfälliga lokalerna på Hammarö utbildningscenter. Men ett stort antal föräldrar hoppas att det bara är en tillfällig lösning och att Götetorpsskolan byggs upp igen.

”Både skolans verksamhet och utemiljö var fantastisk på Götetorp. I utemiljön såg alla varandra och det kändes familjört och tryggt. Många har bosatt sig nära skolan just på grund av den. En liten nära skola är en styrka. Vi vill tillbaka.”

Det är en del av innehållet i brevet som skickats till Hammarö kommuns politiker.

– Vi väntar på försäkringsbolagets rapport. Först när vi har den kan vi börja diskutera frågan, säger Siw Gidlöf, kommunstyrelsens ordförande.

Rapporten väntas komma någon gång under februari.

– Vår ambition är att ett beslut inte ska dra ut på tiden i onödan. Vi börjar diskutera frågan efter att försäkringsbolagets rapport har kommit och sedan förväntar jag mig att vi kan fatta ett beslut under senare delen av våren, säger Siw Gidlöf.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.