2015-11-04 08:21

2015-11-04 08:21

Hammarö har bäst tillväxt

HAMMARÖ

Hammarö kommun vinner kreditupplysningsföretaget Synas pris för Bästa Tillväxt 2015.

– På Hammarö finns väldigt många duktiga småföretag och antalet företag ökar stadigt. I kommunen arbetar vi för att skapa rätt förutsättningar för företagen, och inte minst försöker vi underlätta nyföretagandet. Bästa Tillväxt ger oss en tydlig bekräftelse på att näringslivet växer och vi gläds åt att vi har så många duktiga företagare i kommunen. Det är naturligtvis de som ska premieras. Det är företagarna som har skapat tillväxten och det här är deras pris, säger Peter Doverholt, utvecklingsledare näringsliv i Hammarö kommun, i ett pressmeddelande.

Hammarö kommun placerar sig på första plats i Värmlands län, följt av fjolårsvinnaren Karlstad på andra plats och Säffle på tredje. Hammarö har legat högt upp i rankingen de senaste åren, med andraplatser i länet både 2014 och 2013.

Kreditupplysningsföretaget Syna har granskat boksluten från samtliga av Sveriges aktiebolag för att ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner. Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför tycker vi att det är viktigt att uppmärksamma kommuner där många av företagen går bra. Bästa Tillväxt fokuserar på tillväxt genom hela näringslivet snarare än att något enstaka bolag växer snabbt. Det är en viktig värdemätare för utvecklingen i kommunen, säger Harald Stjerna, Informationsansvarig på Syna.

 

 

– På Hammarö finns väldigt många duktiga småföretag och antalet företag ökar stadigt. I kommunen arbetar vi för att skapa rätt förutsättningar för företagen, och inte minst försöker vi underlätta nyföretagandet. Bästa Tillväxt ger oss en tydlig bekräftelse på att näringslivet växer och vi gläds åt att vi har så många duktiga företagare i kommunen. Det är naturligtvis de som ska premieras. Det är företagarna som har skapat tillväxten och det här är deras pris, säger Peter Doverholt, utvecklingsledare näringsliv i Hammarö kommun, i ett pressmeddelande.

Hammarö kommun placerar sig på första plats i Värmlands län, följt av fjolårsvinnaren Karlstad på andra plats och Säffle på tredje. Hammarö har legat högt upp i rankingen de senaste åren, med andraplatser i länet både 2014 och 2013.

Kreditupplysningsföretaget Syna har granskat boksluten från samtliga av Sveriges aktiebolag för att ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner. Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför tycker vi att det är viktigt att uppmärksamma kommuner där många av företagen går bra. Bästa Tillväxt fokuserar på tillväxt genom hela näringslivet snarare än att något enstaka bolag växer snabbt. Det är en viktig värdemätare för utvecklingen i kommunen, säger Harald Stjerna, Informationsansvarig på Syna.

 

 

Bästa tillväxt Värmlands län

1 Hammarö

2 Karlstad

3 Säffle

4 Kristinehamn

5 Kil

6 Arvika

7 Filipstad

8 Grums

9 Sunne

10 Torsby

11 Hagfors

12 Årjäng

13 Eda

14 Forshaga

Bästa Tillväxt

Delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, och årets pris är det nionde i ordningen. Syna har funnits sedan 1947 och har lång erfarenhet av företagsbedömningar.

Om priset

Bästa Tillväxt uppmärksammar kommuner med en bred och stabil tillväxt. Den kommun i varje län som har störst andel växande företag tilldelas priset.

Tre värden mäts:

- Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 procent mellan de två senaste årsredovisningarna.

- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.

- Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag har tagits bort eftersom resultatet annars blir missvisande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.