2015-09-27 16:09

2015-09-27 16:09

Hur mycket fick ni in på barnklädesbasaren?

HAMMARÖ

Regina Piscator, kyrkoherde i Hammarö församling som i lördags höll sin återkommande barnklädesbasar. I år skänks allt överskott till Svenska kyrkans internationella arbete med flyktingar.

– Vi fick in dryga 3 000 kronor i intäkter för fikaförsäljning och kostnaden för att hyra ett försäljningsbord. De pengarna går nu oavkortat till Svenska kyrkans arbete med att hjälpa flyktingar. Utöver det hade också barnen som går i vår after school-verksamhet bakat kakor och gjort armband som de sålde till förmån för speciellt utsatta barn som bor i ett läger i Korint utanför Aten. De barnen lever i en kåkstad och saknar det mesta här i livet. Initiativet till den insamlingen kom från after school-barnen själva, de ville göra det här, och de fick in ungefär 600–700 kronor.

Berätta mer om lördagens basar!

– Det är en basar som Hammarö församlings barnverksamhet arrangerar två gånger per år och den är alltid fullbokad. Basaren är en chans för föräldrar att köpa och sälja begagnade barnkläder och barnprylar. Överskottet skänks alltid till välgörande ändamål, men det som var lite speciellt nu i lördags var att många av dem som sålde kläder på basaren valde att skänka de plagg som inte blev sålda. De kläderna ska nu delas ut till flyktingar som kommer hit, alternativt skickas dit de bäst behövs. Varje bidrag gör skillnad.

– Vi fick in dryga 3 000 kronor i intäkter för fikaförsäljning och kostnaden för att hyra ett försäljningsbord. De pengarna går nu oavkortat till Svenska kyrkans arbete med att hjälpa flyktingar. Utöver det hade också barnen som går i vår after school-verksamhet bakat kakor och gjort armband som de sålde till förmån för speciellt utsatta barn som bor i ett läger i Korint utanför Aten. De barnen lever i en kåkstad och saknar det mesta här i livet. Initiativet till den insamlingen kom från after school-barnen själva, de ville göra det här, och de fick in ungefär 600–700 kronor.

Berätta mer om lördagens basar!

– Det är en basar som Hammarö församlings barnverksamhet arrangerar två gånger per år och den är alltid fullbokad. Basaren är en chans för föräldrar att köpa och sälja begagnade barnkläder och barnprylar. Överskottet skänks alltid till välgörande ändamål, men det som var lite speciellt nu i lördags var att många av dem som sålde kläder på basaren valde att skänka de plagg som inte blev sålda. De kläderna ska nu delas ut till flyktingar som kommer hit, alternativt skickas dit de bäst behövs. Varje bidrag gör skillnad.