2015-05-08 16:00

2015-05-08 16:01

Massivt missnöje efter mordbrandsdom

HAMMARÖ

Ingen är nöjd med domen mot mannen som tände på villan på Lillmossevägen på Hammarö. Nu har samtliga parter i målet överklagat till hovrätten.

Tingsrätten dömde mannen till ett år och sex månaders fängelse för en av de fyra bränderna i villan.

För hårt, menar mannen själv. Han vill ha skyddstillsyn istället, och kontraktsvård för sitt spelmissbruk. Och han vill slippa betala kränkningsersättning till husets ägare.

För milt, anser åklagare Tomas Olsson. Han yrkar att hovrätten ska fälla mannen för mordbrand vid fyra tillfällen. Oavsett ansvarsfrågan anser han att fängelsestraffet ska skärpas och skadeståndet höjas

Husets ägare delar åklagarens bedömning i ansvarsfrågan och anser att hovrätten ska förpliktiga mannen att betala skadestånd för kränkningen och de kostnader de haft i samband med alla fyra bränderna.

Tingsrätten dömde mannen till ett år och sex månaders fängelse för en av de fyra bränderna i villan.

För hårt, menar mannen själv. Han vill ha skyddstillsyn istället, och kontraktsvård för sitt spelmissbruk. Och han vill slippa betala kränkningsersättning till husets ägare.

För milt, anser åklagare Tomas Olsson. Han yrkar att hovrätten ska fälla mannen för mordbrand vid fyra tillfällen. Oavsett ansvarsfrågan anser han att fängelsestraffet ska skärpas och skadeståndet höjas

Husets ägare delar åklagarens bedömning i ansvarsfrågan och anser att hovrätten ska förpliktiga mannen att betala skadestånd för kränkningen och de kostnader de haft i samband med alla fyra bränderna.